Vučić: Policija je bila blaga u Novom Sadu, nije bilo privatnog obezbeđenja (VIDEO)

22.07.2022

10:37

0

Je l treba da pucamo kao u Holandiji i da koristimo vodene topove kao u zemljama EU?

Vučić: Policija je bila blaga u Novom Sadu, nije bilo privatnog obezbeđenja (VIDEO)
Tan2022-7-20_10136683_5 - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je policija na protestu u Novom Sadu veoma blago reagovala i vodila računa da nikoga ne povredi i da nije učestvovalo ničije privatno obezbeđenje već obezbeđenje agažovano u skladu sa zakonom koje je štitilo objekat.

Na pitanje novinara da prokomentariše jučerašnji protest ispred zgrade Banovine zbog usvajanja Generalnog urbanističkog plana pošto su građane "privodili pored policije i članovi privatnog obezbeđenja i na snimcima se vidi korišćenje prekomerne silu" i da li će neko odgovarati zbog toga što su trojica civila oborili jednog civila na zemlju, Vučić je rekao da se izvrću činjenice u javnosti povodom dešavanja u Novom Sadu.

Istakao je kako kaže da je tek jutros saznao šta se dešavalo kada je video dve naslovne strane u kojima piše kako on navodno branio svojom vojskom "Novi Sad na vodi" za koji ne zna ni gde treba da se nalazi, uzvodni ili nizvodno na Dunavu.

- Nemojte da izvrćete stvari. Niko nije napao nekoga zato što je taj mirno stajao ili sedeo negde, već je reč o licima koja su već upadala u Skupštinu grada ili Skupštinu Vojvodine i bacali petarde i suzavce. Taj nivo demokratije nije dozvoljen nigde u svetu, istakao je Vučić.

On je rekao, odgovarajući na pitanje novinara N1, da je za vreme kada su na vlasti bili oni koje taj mediji podržava ubijen Ranko Panić i da nije bila čak dozvoljena ni šetnja do RTS-a.

- Mi uvek pustimo u RTS, a Luković ih onda vadi iz RTS-a. Pustimo ih da ne bi rekli da im to nije bila namera i onda ih polako izbacujemo odakle, kao i iz Skupštine. Juče to nije bilo privatno obezbeđnje već obezbeđenje angažovano u skladu sa zakonom koje štiti zgradu. NJihov posao je da štiti zgradu od nasilnog upada. Nikakva moja vojska, ne znam ni koja firma i ljudi, niti me t o interesuje. Policija je bila toliko blaga i vodila racucna da nikoga ne povredi i da jasnom merom odvraćanja upozori sve da nasilje i divljaštvo koje su već preduzimali neće biti dovozljno i ništa više, naveo je Vučić.

- Je l treba da pucamo kao u Holandiji i da koristimo vodene topove kao u zemljama EU, zapitao je Vučić.

Ja to ne želim, rekao je Vučić i poručio da je potreban razgovor sa tim ljudima.

- Video sam na RTS jednu vrlo pokvarenu stvari, sve vreme govore o građanima, a valjda ovi drugi nisu građani iako su predstavnici mnogo većeg broja građana nego ovi koji su bili ispred, kako ovi drurgi valjda nisu građani, pa građani valjda mogu da se obračunaju sa mrskim predstavnicima građana...,  rekao je Vučić.

Ko ste vi da upadate i bacate bilo kome suzavac odakle vam to pravo, zapitao je Vučić.

Takođe, pitao je novinara da li misli da može bilo ko da baca nekom suzavac i da mu policija ne stavi lisice na ruke.

Šta očekijete od policije, zapitao je ponovo Vučić i istakao da je posao policije da svakoga zaštiti od nasilja.

- To je sve potebno rešiti razgovorom, razgovorom i razgovorom. To je uvek najlekovitije, poručio je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike