Predsednik Vučić: Najveća zamerka može da nam bude "srpski zlikovci su se usudili da polože cveće tamo gde su pobijeni Srbi"

22.07.2022

11:00

0

Autor: 24sedam

Dokle god me napadaju, znam da činim nešto dobro za zemlju

Predsednik Vučić: Najveća zamerka može da nam bude "srpski zlikovci su se usudili da polože cveće tamo gde su pobijeni Srbi"
Printscreen Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon završene pokazno-taktičke vežbe MUP-a "Gruža 2022" da je ona izvanredno izvedena i čestitao pripadnicima policije na uspešnoj vežbi koja je prvi put izvedena na takav način.

Vučić se posle pokazno-taktičke vežbe obratio predstavnicima medija.

Odgovarajući na pitanja novinara o poseti egipatskog predsednika, Vučić kaže da je važno razvijati prijateljske odnose sa najvećom mediteranskom zemljom i jednom od najznačajnijih afričkih i arapskih zemalja.

- Ova zemlja je jako važna, i ponosan sam što sam tri dana bio domaćin njenom predsedniku. Položili smo temelj za jako dobru saradnju - rekao je Vučić.

Komentarišući prikaz oružja egipatskom predsedniku koji je u hrvatskim medijima predstavljen kao "divljanje", Vučić kaže:

- Kako sam to divljao? Tako što sam rekao da ćemo da izvozimo oružje? Pa nego šta ćemo! I uložićemo u namensku industriju, i to nije divljanje. Divljanje je "Za dom spremni" i drugi fašistički, odnosno nacistički pozdravi. Ali pošto to neću da izgovorim, onda je izgleda sve ostalo divljanje.

- Siguran sam da će moji unuci i praunuci da se ponose svojim dedom i pradedom zbog silnog prostora u hrvatskim medijima. Dokle god me napadaju, znam da činim nešto dobro za zemlju - kaže Vučić.

Biće brojnih promena u Vladi

Na pitanje o kritikama tajkunskih medija zbog toga što Vučić i dalje ne objavljuje sastav nove vlade, predsednik kaže da neće puno o tome da govori, da je to pitanje za mandatara i da je siguran da će u Vladi biti brojnih promena. Biće, dodaje, nove energije i zanosa.

- Biće brojnih promena. Čini mi se da mora da bude nešto nove energije, novog zanosa, ali verujem da će nova vlada obaviti dobar posao - podvukao je Vučić.

Istina uvek izađe na videlo

Kada je reč o izjavi Jelene Zorić da je "Jovanjica" samo spin, predsednik kaže da su tri godine lagali, i da je sada svima to jasno.

- A šta ćemo sa te tri godine? Šta će da rade Andrejeva deca? Zamislite kako je njemu bilo tri godine? Kako je bilo svima nama? I šta ćemo sad?! Pričali smo da su kriminalci, da se bavimo drogom, a sada preko noći potvrđuju da je to bila laž od starta. Šta da radimo sa tri godine muka?! - rekao je Vučić.

Moramo da gradimo i čuvamo mir

Na pitanje o količinama gasa koje će Srbiji biti dostupne na zimu, predsednik kaže da će se sve rešiti određenim sumama novca, a kada je reč o evropskim primedbama, Vučić kaže da, kada bi Lavrov sutra došao, opet bismo bili glavna vest.

- Važno je da snažimo svoju zemlju, da uvek imamo dovoljno novca, da ni od koga ništa ne čekamo i da sve možemo da kupimo, da imamo dovoljno vojne i policijske snage, i to su važne stvari. Moramo da gradimo i čuvamo mir, a da najveća zamerka može da nam bude da su se "srpski zlikovci usudili da polože cveće tamo gde su pobijeni Srbi" - rekao je Vučić.

 

Bonus video
Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti