Predsednik Vučić danas prisustvuje pokazno-taktičkoj vežbi „Gruža 2022“ (FOTO)

22.07.2022

05:15

0

Autor: 24sedam

U vežbi će učestvovati oko 200 pripadnika Žandarmerije opremljenih najsavremenijim sredstvima borbene tehnike

Predsednik Vučić danas prisustvuje pokazno-taktičkoj vežbi „Gruža 2022“  (FOTO)
8 - Copyright Foto:MUP

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće pokazno-taktičkoj vežbi Ministarstva unutrašnjih poslova „Gruža 2022“  u petak, 22. jula 2022. godine, u 10.00 časova, na brani na jezeru Gruža. 

U vežbi će učestvovati oko 200 pripadnika Žandarmerije opremljenih najsavremenijim sredstvima borbene tehnike. Više od 200 policijskih službenika uz upotrebu najsavremenijih vozila i opreme, devet specijalnih i borbenih oklopnih vozila: „M11“, “M15“, „Lazar 3“, „Hameri“ i „Defenderi“, kvadovi, helikopteri „Gazela“ i „H145 M“, borbeni desantni gumeni čamci „Zodijak“ i desantni čamac „Premaks“ prikazaće spremnost, obučenost i sposobnost u odbrani najvitalnijih objekata značajnih za život naših građana, srpsku privredu, ekonomiju i energetiku kroz sadejstvo sa kopna, vode i vazduha.

 

Vežba će biti izvedena u više etapa, od postavljanja uže i šire blokade brane, do potpunog savladavanja i neutralisanja terorista. Imaćemo priliku da vidimo rad snajperskih timova, ronilačkih timova sa desantnim čamcima, upadnih timova koji će se iz helikoptera koristeći tehniku „Fast rope“ spustiti na branu i alpinističkim tehnikama, koristeći infrastrukturu brane, izvršiti upad u otvore i prostorije brane.

Sve vreme podršku sa kopna i upad sa kopna vršiće pešadijski timovi Žandarmerije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike