SPC ne pristaje na izmene: Pitanje Temeljnog ugovora je završeno

21.07.2022

12:21

0

Srpska pravoslavna crkva ne pristaje da je političari guraju u političko blato, a ne pristaju ni na kakve ucene

SPC ne pristaje na izmene: Pitanje Temeljnog ugovora je završeno
cetinje manastir - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Za Srpsku pravoslavnu crkvu pitanje Temeljnog ugovora je završeno, a jedini dokument koji će potpisati je onaj koji je već usaglašen i usvojen na Vladi i ni na kakve izmene više neće pristajati, potvrđeno je iz više izvora u SPC-u.

SPC ne pristaje da je političari guraju u političko blato, a ne pristaju ni na kakve ucene, rečeno je crnogorskom portalu Borba.me

Ne žele da se oglašavaju na politička prepucavanja političara vezano za Temeljni ugovor, jer je za njih ta priča završena.

”Vlada Crne Gore je usvojila Nacrt Temeljnog ugovora koji je usaglašen sa SPC, a koji je usaglašen i sa Ustavom i zakonima Crne Gore. Politička prepucavanja na ovu temu nas ne interesuju i što se SPC tiče, ostaje samo da preciziramo datum potpisivanja dokumenta koji je usvojen na Vladi”, kazali su izvori iz SPC.

Mišljenja i stavovi naknadnih Komisija, kako je rečeno, za SPC nisu i neće biti obavezujući. Naročito, kako nam je naglašeno, irelevantno je mišljenje onih “eksperata” koji su jurišali sa DPS-om na svetinje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: borba.me

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike