Nastavljene konsultacije o budućoj vladi, koalicija Nada kod Vučića

18.07.2022

11:19 >> 13:25

0

Konsultacije o formiranju vlade predsednik je započeo u četvrtak

Nastavljene konsultacije o budućoj vladi, koalicija Nada kod Vučića
Vučić koalicija Nada Tan2022-7-18_131620375_1 - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas kosulatcije o mandataru nove vlade, sastankom sa predstavnicima izborne liste koalicije Nada.

U zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike nešto pre 13 sati stigli su lideri koalicije, predsednik Nove DSS Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović, koji vodi deo POKS-a.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ
koalicija Nada na konsultacijama kod predsednika Srbije

 

 

Lideri koalicije Nada, Miloš Jovanović i Vojsilav Mihajlović izjavili su posle razgovora sa predsednikom Vučićem da oni neće biti deo buduće vlade, ali će, kažu, biti "prava opozicija" koja će davati konstuktivne predloge i kritikovati sve što ne bude valjalo.

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović rekao je novinarima da je razgovor sa Vučićem bio relativno sadržajan, ali je i stakao da očekuje da nova-stara vlast pruži odgovore na strateška pitanja kao što je pitanje EU, koja je vrlo jasno postavila uslove za članstvo - priznanje secesije i uvođenje sankcija Rusiji.

Vojislav Mihailović, koji vodi deo POKS-a, rekao je da će Nada biti državotvorna opozicija, podržavaće sve što je u nacionalnom interesu.

Koalicija Nada je na parlamentarnim izborima 3. aprila osvojila 15 mandata.

Nakon predstavnika Nade, Vučić razgovara sa predstavnicima liste oko Socijalističke partije Srbije, a zatim i sa predstavnicima liste "Ujedinjeni za pobedu Srbije", od kojih se, kako su sami ranije najavljivali, očekuje dolazak samo predstavnika Stranke slobode i pravde, dok su iz Narodne stranke i Demokratske stranke rekli da se pozivu neće odazvati.

Vučić će konsultacije završiti sa predstavnicima liste oko Srpske napredne stranke.

Predsednik će se zatim, u 18 sati, obratiti medijima.

Konsultacije o formiranju vlade predsednik je započeo u četvrtak, sa predstavnicima manjinskih lista, a dan kasnije na Andrićevom vencu bili su Zavetnici i Dveri.

Pozivu na konsultacije se nisu odazvali predstavnici koalicije Moramo i SDA Sandžaka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike