Hrvati se ni dan posle skandala ne smiruju: Sada postavili još jedan uslov za Vučićev dolazak u Jasenovac

18.07.2022

09:35

0

Autor: I.K.

Zagreb možda pokušava da smiri tenzije, ali još ne pruža iskrenu dobrodošlicu srpskom predsedniku

Hrvati se ni dan posle skandala ne smiruju: Sada postavili još jedan uslov za Vučićev dolazak u Jasenovac
Vučić Jasenovac Hrvatska 1 - Copyright Profimedia Tanjug/Strahinja Aćimović

Dan nakon neviđenog skandala, kada je saopšteno da su hrvatske vlasti zabranile predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno poseti Jasenovac, tamošnji mediji objavljuju, pozivajući se na nezvanične izvore, da je Zagreb spreman da "promeni ploču", ali da ponovo postavlja uslove.

Naime, "Jutarnji list" prenosi saznanja iz nezvaničnih izvora da će Hrvatska dozvoliti dolazak predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Jasenovac, ali da to mora da bude dogovoreno temeljno diplomatskim kanalima.

- Nemamo ništa protiv njegovog dolaska, ali potrebno je dogovoriti kako će to izgledati. To se, međutim, sigurno neće dogoditi pre jeseni - navodi neimenovani izvor "Jutarnjeg lista". 

Očigledno da Zagreb pokušava da smiri tenzije, ali još ne pruža iskrenu dobrodošlicu srpskom predsedniku, čim uslovljava njegov dolazak.

Prema istom izvoru "Jutarnjeg lista", hrvatskoj vladi ne odgovara u ovom trenutku da predsednik Vučić dođe u Jasenovac jer se približava godišnjica "Oluje".

- To nismo dozvolili niti ćemo dozvoliti. Neka prođe godišnjica "Oluje", a onda će se diplomatije u miru dogovoriti kada i kako bi Aleksandar Vučić mogao doći u Jasenovac, jer tu se ne radi o običnoj poseti - kaže Vladin saradnik za "Jutarnji list".

Srpski zvaničnici su odluku Zagreba da ne dozvoli Vučiću privatan odlazak u Jasenovac ocenili kao skandaloznu i sramnu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike