"Surova, neshvatljiva mera koja samo može da pogorša tenzije": Istoričar Holokausta poslao poruku Hrvatskoj!

17.07.2022

19:10

1

Zurof je u pismu naveo da pretpostavlja da je hrvatska vlada potpuno svesna činjenice da su najveći broj žrtava u Jasenovcu činili Srbi

"Surova, neshvatljiva mera koja samo može da pogorša tenzije": Istoričar Holokausta poslao poruku Hrvatskoj!
vucic konsultacije sastav vlade Instagram buducnostrbijeav - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Centar "Simon Vizental" pozvao je danas hrvatsku vladu da poništi odluku kojom je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabranjeno da poseti koncentracioni logor Jasenovac.

U pismu koje je direktor za istočnoevropske poslove centra "Simon Vizental", istoričar Holokausta Efraim Zurof, uputio hrvatskoj ambasadorki u Izraelu Veseli Mrđen Korać, ukazuje se na potencijalne negativne posledice takve odluke i upozorava da tako "surova i neshvatljiva mera" može samo da pogorša tenzije između Beograda i Zagreba, navodi se u saopštenju ovog centra.

Zurof je u pismu naveo da pretpostavlja da je hrvatska vlada potpuno svesna činjenice da su najveći broj žrtava u Jasenovcu činili Srbi.

- Zabraniti predsedniku Srbije da oda poštu žrtvama je surova, neshvatljiva mera koja samo može da pogorša tenzije između Srbije i Hrvatske - navodi se u pismu Zurofa.

Zurof je zatražio od hrvatske ambasadorke u Izraelu da preda pismo odgovornim vlastima u Zagrebu i pozove ih da nađu način da isprave, kako je ocenio, "njihovu nemudru i nesrećnu odluku".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike