Cvijanović: Odluka HR skandalozan i provokativan čin

17.07.2022

22:51

0

"Zabraniti bilo kome da položi venac i pokloni se žrtvama genocida u logoru Jasenovac, nije ništa drugo nego uvreda za žrtve, njihove potomke i srpski narod u celini"

Cvijanović: Odluka HR skandalozan i provokativan čin
Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da odluka hrvatskih vlasti da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabrane posetu Jasenovcu predstavlja "skandalozan i provokativan čin".

- Zabraniti bilo kome da položi venac i pokloni se žrtvama genocida u logoru Jasenovac, nije ništa drugo nego uvreda za žrtve, njihove potomke i srpski narod u celini - rekla je Cvijanović za Srnu.

Ona je istakla da dobrosusedska saradnja i pomirenje treba da počivaju na uzajamnom poštovanju, razumevanju i pažljivom odnosu, ne samo prema sopstvenoj, već i tuđoj prošlosti, kao i žrtvama.

- Ova zabrana predstavlja destruktivan potez koji ne priliči nijednoj modernoj, demokratskoj državi, a pogotovo ne punopravnoj članici Evropske unije -poručila je Cvijenović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je danas da poseti Jasenovac i Pakrac, ali mu hrvatske vlasti nisu dozvolile ulazak u zemlju.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti