Vučević: Predsedniče, ovakvi udarci nas samo čine jačim i sigurnijim da nikad ne zaboravimo nevine stradalnike iz monstruoznog Jasenovca

17.07.2022

10:57

0

Skandalozna odluka vlasti u Zagrebu da Aleksandru Vučiću zabrani posetu logoru Jasenovac - poručio je Vučević

Vučević: Predsedniče, ovakvi udarci nas samo čine jačim i sigurnijim da nikad ne zaboravimo nevine stradalnike iz monstruoznog Jasenovca
Miloš Vučević - Copyright Printscreen/YouTube/Центар за друштвену стабилност

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević komentarisao je odluku Republike Hrvatske da se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću zabrani dolazak u privatnu posetu Jasenovcu, kako bi položio vence.

- Skandalozna odluka vlasti u Zagrebu da Aleksandru Vučiću zabrani posetu logoru Jasenovac – pokazatelj je da Hrvatska ne odustaje od retorike koje se moderna Evropa stidi. Ceo svet pamti i zna da su hrvatske ustaše, prema izveštajima nezavisnih komisija, od 1941. do 1945. godine ubile 700.000 Srba, Jevreja i Roma, a logor je bio mesto masovnih stradanja žena i dece. To jedna zabrana poklonjenja žrtvama ne može i neće izbrisati. Srbija je na pravoj strani istorije, Srbija je nepokolebljiva i nikad neće ukaljati obraz kao što ti čine naše komšije. Predsedniče, ovakvi udarci nas samo čine jačim i sigurnijim da nikad ne zaboravimo nevine stradalnike iz monstruoznog Jasenovca! - reči su prvog čoveka Novog Sada.

Da podsetimo, predsedniku Srbije onemogućeno je da dođe u Jasenovac i položi ceveće jasenovačkim žrtvama.

U logoru Jasenovac je, prema izveštajima nezavisnih komisija, ubijeno 700.000 Srba, Jevreja i Roma, a logor je bio mesto masovnih stradanja žena i dece.

Hrvatski mediji su na skandalozan način preneli da je Vučić "hteo da izazove haos" polaganjem venaca stradalima u logoru Jasenovac.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike