Pridike o poštovanju prava manjina drže nam oni kod kojih ne može da stoji ćirilična tabla: Vanredno obraćanje ministra Selakovića

17.07.2022

12:11

0

Autor: I.K.

Ranije danas ministar je rekao da je srpsko ministarstvo odgovorilo na protestnu notu, ali da je hrvatska ambasada odbila da je primi

Pridike o poštovanju prava manjina drže nam oni kod kojih ne može da stoji ćirilična tabla: Vanredno obraćanje ministra Selakovića
nikola selaković (6) - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković po drugi put danas obratio se javnosti povodom skandalozne odluke Zagreba da zabrani predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da u privatnom svojstvu poseti Jasenovac i položi cveće stotinama hiljada žrtava.

Prethodno danas ministar Selaković izjavio je da je hrvatsko ministarstvo uputilo protestnu notu mejlom u kojem napominje da predsedniku Srbije zabranjuje da poseti Jasenovac. On je saopštio i da je srpsko ministarstvo odgovorilo na tu protestnu notu, ali da je hrvatska ambasada odbila da je primi. 

Selaković je rekao da očekuje da predsednik Srbije sutra u svom obraćanju sutra kaže sve detalje vezane za ovaj skandal.

On je prokomentarisao izjavu hrvatskog ministra Gordana Grlića Radmana, da je u pitanju zadovoljenje unutar političkih potreba, a ne odavanje pijeteta žrtvama. 

-Moj hrvatski kolega se obratio javnosti, govorio o stvarima koje najblaže rečeno nisu tačne. Kojih unutar političkih potreba? Da vam neko traži službenu najavu da odete na nečiji grob, da zapalite sveću? pitao je Selaković dodajući da Zagreb ne bi trebalo da bilo kome drži lekcije o iskrenosti.

On je rekao, kada bi Srbi u Hrvatskoj uživali petinu prava koje uživaju pripadnici hrvatske manjine u Srbiji, mi bismo bili presrećni.

-Jel nam pridike o poštovanju prava manjina drže oni kod kojih ne može da stoji ćirilična tabla, upitao je Selaković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike