Ustaški zločini nikada neće i ne smeju biti zaboravljeni: Siniša Mali o zabrani hrvatskih vlasti

17.07.2022

10:09

0

Autor: I.K.

"Hrvatski režim očigledno ne želi da predsednik Srbije ode u Jasenovac jer bi tako podsetio svet na sve zločine koji su tamo počinjeni", rekao je Mali

Ustaški zločini nikada neće i ne smeju biti zaboravljeni: Siniša Mali o zabrani hrvatskih vlasti
Siniša Mali - Copyright TANJUG/ RADE PRELIC

Povodom skandalozne odluke Zagreba da zabrani predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću posetu Jasenovcu, oglasio se i ministar finansija Siniša Mali.

"Svedoci smo skandalozne odluke hrvatskih vlasti, koja se kosi sa zdravim razumom i koja pokazuje da tamošnji režim ne preza ni od čega. Ne dozvoliti predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću privatnu posetu Jasenovcu, mestu stradanja stotina hiljada nevinih Srba, Jevreja i Roma, skandal je bez presedana, za svaku osudu", napisao je ministar Mali na Instagramu.

 

 

"Hrvatski režim očigledno ne želi da predsednik Srbije ode u Jasenovac jer bi tako podsetio svet na sve zločine koji su tamo počinjeni. Ali, ustaški zločini nikada neće i ne smeju biti zaboravljeni", naveo je ministar Mali.

Ministarka Mihajlović zbog zabrane Vučiću otkazala službenu posetu Zagrebu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović otkazala je službenu posetu Zagrebu zbog zabrane Hrvatske predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno poseti Jasenovac.

Mihajlovićeva je u utorak u Zagrebu trebalo da se sastane sa ministrom gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske, Davorom Filipovićem, a glavna tema razgovora trebalo je da bude regionalna saradnja i povezivanje gasnim interkonekcijama, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Navedeno je da je sastanak organizovan sa ciljem da se razgovara o tome kako da se radi na tome da kroz konkretne projekte i saradnju bude povećana energetska bezbednost celog regiona i da se zajedno ide u susret izazovima 21. veka.

"Umesto da pokažemo poštovanje prema svim žrtvama i tražimo načine da zajedno gradimo bolju budućnost, kao što radi Srbija, ovakvim potezima se samo vraćamo u prošlost i onemogućava se unapređivanje odnosa dve zemlje u oblastima gde itekako postoji potreba da sarađujemo”, istakla je Mihajlovićeva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike