Predsednik je pokazao veliki interes kada su u pitanju naši stavovi: Posle Kamberija, na razgovoru sa Vučićem "Zajedno za Vojvodinu"

14.07.2022

10:28 >> 11:19

0

Autor: I.K.

Manjinska lista imaće dva mandata u novom sazivu Skupštine Srbije

Predsednik je pokazao veliki interes kada su u pitanju naši stavovi: Posle Kamberija, na razgovoru sa Vučićem "Zajedno za Vojvodinu"
Vucic Zajedno za Vojvodinu Tan2022-7-14_11530527_4 - Copyright TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predstavnici liste "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani (Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Zajedno za Vojvodinu) obavili su konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Grupu poslanika predvodio je predsednik DSHV Tomislav Žigmanov.

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
 

 

Ta manjinska lista imaće dva mandata u novom sazivu Skupštine Srbije.

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i predstavnik koalicije "Zajedno za Vojvodinu" Tomislav Žigmanov izjavio je nakon sastanka sa predsednikom Vučićem, da postoji spremnost da oni uđu u buduću vladu, ukoliko se, kako je rekao, pronađe konsenzus o "pitanju vrednosne, programske i pozicije eventualnih predstavnika hrvatske zajednice u toj vladi".

Kako kaže, za to je potrebno da se vidi u kom pravcu će Srbija ići i na koji način i u kojem segmentu će kao predstavnici jedne političke stranke biti u prilici tome da doprinose.

Prema njegovim rečima, predsedniku su iskazali spremnost da žele da budu deo institucija u kojima se odlučuje, da žele da daju doprinos razvoju Srbije, kao i da budu deo institucionalnog okvira za rešavanje izazova i potreba pripadnika hrvatske zajednice, ali i drugih manjina.

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
 

 

"Predsednik je pokazao veliki interes kada su u pitanju naši stavovi, iskazao je određena očekivanja i viziju onoga što misli da bi trebalo da bude politika buduće vlade, a nas je ohrabrila činjenica što je govorio o tome da je buduća vlada moguća kao vlada koja će uključiti predstavnike nacionalnih zajednica u svoj sastav", rekao je Žigmanov.

On je naveo i da su se odazvali na razgovore sa predsednikom, jer je DSHV posvećen demokratskim standardima i poštovanju demokratskih institucija.

Niz konsultacija sa predstavnicima stranaka i koalicija koje su ušle u skupštinu, Vučić je započeo jutros, razgovorom sa Šaipom Kamberijem, predstavnikom Koalicije Albanaca doline, dok je SDA Sandžaka odbila poziv na današnji razgovor.

Nakon predstavnika "Zajedno za Vojvodinu", na konsultacije kod predsednika Vučića doći će i predstavnici liste "Muftijin amanet - Stranka pravde i pomirenja - Usame Zukorlić".

Vučić će nastaviti konsultacije i u naredna tri dana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike