Počele konsultacije, prvi kod predsednika predstavnik Koalicije Albanaca doline

14.07.2022

08:47

0

Autor: I.K.

Koalicija Albanaca doline imaće jedan mandat u budućem sazivu parlamenta

Počele konsultacije, prvi kod predsednika predstavnik Koalicije Albanaca doline
Tan2022-7-14_922366_2 - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas konsultacije o mandataru nove vlade sastankom sa predsednikom Partije za demokratsko delovanje Šaipom Kamberijem, kao predstavnikom Koalicije Albanaca doline.

Kamberi je došao u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu nekoliko minuta pre 9 sati, za kada je i bio zakazan prvi sastanak.

Tanjug/ Strahinja Aćimović
 

Koalicija Albanaca doline imaće jedan mandat u budućem sazivu parlamenta.

Šaip Kamberi izjavio je nakon razgovora sa predsednikom Vučićem o mandataru nove vlade, da toj listi nije prioritet da bude u vladi, već je za njih važno da se radi na implementaciji zahteva iz plana od sedam tačaka, koji je, kaže, vlada prihvatila 2013. godine.

“Ključna tema plana od sedam tačaka je ekonomski razvoj, integracija Albanaca u državne institucije, pitanje priznavanja diploma, pasivizacije adresa, upotrebe uvredljivih izraza. To su ključna pitanja za bolji život“, kazao je Kamberi i dodao da su dolaskom na konsultacije pokazali konstruktivnost i nameru da budu partneri u rešavanju problema Albanaca.

Predsednik Vučić ga je, kaže, saslušao, zapisao šta su rekli, kaže Kamberi i dodaje da je od predsednika zatražio da se lično založi za brže ostvarenje plana.

Tanjug/ Strahinja Aćimović
 

U toku dana planirano je da se predsednik Republike sastane i sa predstavnicima manjinskih lista koje su osvojile mandate u Skupštini Srbije - među kojima su lista "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani" i lista "Muftijin amanet - Stranka pravde i pomirenja - Usame Zukorlić.

Na razgovor je danas bila pozvana i SDA Sandžaka, ali je ta stranka odlučila da se ne odazove pozivu.

Vučić će nastaviti konsultacije i u naredna tri dana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike