Petković: Izgovori Prištine čista laž

13.07.2022

19:50

0

Kierziu je ranije danas rekao da molba Petkovića da uđe na teritoriju KiM "nije u skladu sa dogovorom o zvaničnim posetama"

Petković: Izgovori Prištine čista laž
Tan2022-7-5_125248666_3 - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je večeras da su izgovori Prištine čista laž, reagujući na saopštenje portparola vlade privremenih prištinskih institucija Perparima Krieziua da je Petkoviću zabranjen ulazak na KiM jer nije poštovao rok o najavi posete.

- Bezobrazluk! Tačka 3. Sporazuma koja se odnosi na glavnog pregovarača kaže da će on "imati redovan i pojednostavljen pristup drugoj strani i za koga će strane dostavljati samo logističke informacije". Najave u tom slučaju idu 24sata ranije. Tako je oduvek! Izgovori PR su čista laž!, napisao je Petković na Tviteru.

Kierziu je ranije danas rekao da molba Petkovića da uđe na teritoriju KiM "nije u skladu sa dogovorom o zvaničnim posetama".

 

 

- Nije poštovao ugovorom predviđeno vreme za dostavljanje obaveštenja o njegovoj poseti. Tačkama 3 i 2b važecćeg sporazuma predviđeno je da se tako nešto mora uraditi samo radnim danima (ponedeljak - petak) i tokom radnog vremena, kao i najmanje 48 sati pre posete, rekao je Krieziu, prenela je prištinska Koha.

Direktoru kancelarije za KiM vlasti u Prištini u poslednja dva dana u dva navrata nisu dozvolile da uđe na KiM.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike