"Sa tugom i nevericom sam primio vest": Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Šinza Abea - izuzetan državnik i čovek!

08.07.2022

09:43

0

Šinzo Abe je dao nemerljiv doprinos razvoju odnosa između Srbije i Japana, naveo je Vučić

"Sa tugom i nevericom sam primio vest": Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Šinza Abea - izuzetan državnik i čovek!
AP18015548621077 - Copyright AP Photo/Darko Vojinovic

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti bivšeg predsednika Vlade Japana Šinza Abea.

U telegramu saučešća se kaže:

- Sa tugom i nevericom sam primio vest o tragičnoj smrti Šinza Abea, izuzetnog državnika i čoveka, koji je svojim ozbiljnim i odgovornim pristupom političkim izazovima svog vremena ostavio poseban legat na globalnoj političkoj sceni.

Šinzo Abe je dao nemerljiv doprinos razvoju odnosa između Srbije i Japana, zbog čega nam je bila čast da ga odlikujemo Ordenom Republike Srbije na lenti, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa naše dve zemlje.

U ime građana Republike Srbije i svoje ime, izražavam duboko saučešće narodu i Vladi Japana, porodici i prijateljima Šinza Abea - naveo je predsednik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike