Još jedna zemlja povukla priznanje tzv. Kosova!

29.06.2022

18:07

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je na konferenciji za novinare da je peta zemlja povukla jednostrano priznanje nezavisnosti Kosova

Još jedna zemlja povukla priznanje tzv. Kosova!
stop kosovo copy - Copyright Profimedia/Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je na konferenciji za novinare da je peta zemlja povukla jednostrano priznanje nezavisnosti Kosova.

- Zaustavite se ljudi. I samo da vam kažem, imamo i petu zemlju koja je povukla priznanje Kosova i čekam da krenu da se učlane negde, pa ćemo to da vam pokažemo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao  se večeras u Beogradu sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana.

Vučić i Lajčak sastali su se u 19 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon sastanka usledilo je obraćanje medijima. Prvobitno je bilo planirano da se uz Vučića obrati i Lajčak, ali se predstavnicima medija obratio samo predsednik Srbije.

Nema ništa od dijaloga BG i PR,to su šuplje priče

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je večeras da od dijaloga Beograda i Prištine nema ništa i da ne postoji ništa o čemu bi moglo da se razgovara posle najnovijih odluka Prištine.

- Nema ništa od toga, pustite taj dijalog, sve su to šuplje priče. Kakav dijalog, posle ovakvih odluka čemu dijalog, o Zajednici srpskih opština, a ne smeju da zalepe transparent. O čemu? - upitao je Vučić nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

"Neće više da ih trpe"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je, nakon poslednje odluke Prištine, razgovarao sa predstavnicima Srpske liste, koji, ističe, neće više da trpe takve stvari.

- Neće više to da trpe, jednostavno, neće više da trpe upade specijalnih jedinica na sever. Neće - rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Kako je rekao, rok koji je Priština odredila za odluku o tablicama je 30.septembar, što, ističe, znači da Priština planira opšti napad na Sever najkasnije do 1. oktobra, kako god ga nazvali.

- I to građani treba da znaju i da znaju su Albance sa KiM podržali predstavnici Kvinte - naglasio je predsednik Srbije.

Profimedia
 

On je ukazao i da predstavnici Kvinte, kada kažu da će kazniti Albance u Prištini za njihove poteze - lažu kao i uvek, jer čim Priština podnese zahtev za članstvo u Savetu Evrope, promene mišljenje i kažu - jesu, naljutili su nas, ali moramo da ih podržimo.

- Njih je briga samo njihov interes. Amerikanci su tu najmanje bahati i arogantni u odnosu na druge. Imate bezbroj primera u kojima nas ponižavaju ili misle da mogu da nas ponižavaju. Večeras sam rešio da kažem - ok, nije meni problem da to trpim i slušam, radim to već 10 godina, praveći se da sam gluplji nego što jesam, ali ne mogu da trpim da vi mislite da ste mnogo pametniji - rekao je Vučić.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike