Srbin uhapšen zbog navodnih ratnih zločina: Kancelarija za KiM reagovala - opet nas zastrašuju, čovek radi kao matičar!

27.06.2022

15:56

0

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je privedenom Miloradu Đokoviću obezbedila advokata i svu potrebnu, besplatnu pravnu podršku

Srbin uhapšen zbog navodnih ratnih zločina: Kancelarija za KiM reagovala - opet nas zastrašuju, čovek radi kao matičar!
Kosovska policija - Copyright Profimedia

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje kampanju zastrašivanja našeg naroda na Kosovu i Metohiji, koja je nastavljena današnjim hapšenjem Milorada Đokovića, iz Vitomirice, povratnika, koji radi u Goraždevcu na poslovima matičara, navodi se u saopštenju kancelarije.

Đoković je lišen slobode danas oko podne, u Peći, pod sumnjom da je izvršio ratni zločin i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kao što to uvek čini u ovakvim slučajevima, privedenom Miloradu Đokoviću obezbedila advokata i svu potrebnu, besplatnu pravnu podršku, navodi se.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, takođe, izraziti najoštriji protest međunarodnim misijama i organizacijama u pokrajini, uz upozorenje da su optužnice za navodne ratne zločine godinama instrument kojim se vrši opstrukcija povratka raseljenih Srba, a uzurpatorima srpske imovine pruža otvorena institucionalna podrška.

O ovom slučaju, budući da je reč o razrađenom modelu za ugružavanje ličnih i kolektivnih prava Srba na KiM, u Briselu će biti informisani i najviši predstavnici EU, čija je misija odgovorna za uspostavljanje vladavine prava u pokrajini, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike