Advokatica otkriva: Uhapšenom Nikoli (20) na Gazimestanu se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio

29.06.2022

20:42

0

Autor: 24sedam

Nikola Nedeljković (20), koji je za Vidovdan uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično delo "raspirivanja razdora i netrpeljivosti"

Advokatica otkriva: Uhapšenom Nikoli (20) na Gazimestanu se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Hapšenje Srbina na Gazimestanu - Copyright Kosovo onlajn

Nikola Nedeljković (20), koji je za Vidovdan uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično delo "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u policijskoj stanici u Prištini, gde je i saslušan. Još se ne zna da li postoji osnov za određivanje pritvora.

Nikolina porodica angažovala je advokaticu Jovanu Filipović za zastupanje njihovog uhapšenog sina. Kako je Filipović rekla za RTV KiM, on je saslušan, prenosi KoSSev.

- Za ovo krivično delo stavljaju mu se na teret izgovorene reči za koje Nikola tvrdi da nije izgovorio, niti to mogu da potvrde bilo koji drugi svedoci koji su bili prisutni tamo. Ono što u ovom trenutku mogu da kažem je da ne postoji nijedan materijalni dokaz i da se ceo postupak svodi na priču "rekla, kazala" - ističe Filipovićeva.

Zbog trajanja istrage, advokatica nije mogla da kaže koje su to reči koje je Nikola navodno izgovorio.

Na pitanje zašto je on tokom hapšenja bio bez gornjeg dela odeće, advokatica kaže da je "bio bez majice jer mu je bilo vruće".

- Bio je bez majice zato što mu je bilo vruće. To je razlog što je bio go do pojasa. Kada je išao ka autobusu kojim je planirao da se vrati kući, njega su sačekali pripadnici policije, tražili su da se legitimiše, a on kod sebe nije imao ličnu kartu pošto mu je ona bila sa svim stvarima u autobusu - rekla je Filipovićeva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike