Najavljeno hitno obraćanje predsednika Vučića: "Kurti počinje udar na Srbe, Lajčak donosi zahteve EU"

29.06.2022

16:53

0

Autor: 24sedam

Predsednik će se obrati javnosti oko 19.30

Najavljeno hitno obraćanje predsednika Vučića:  "Kurti počinje udar na Srbe, Lajčak donosi zahteve EU"
vucic vidovdansko ordenje2 - Copyright Tanjug/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će se na konferenciji za štampu u 19 i 30 časova obratiti povodom novih zahteva međunarodne zajednice po pitanju Kosova i Metohije.


Te zahteve je u Beograd doneo specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak. Prema pisanju "Informera", zahtevi koje je Lajčak doneo vode pravo u haos i krvave sukobe.

Takođe, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković saopštio je da "najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorrnije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji".

Formiranje Zajednice srpskih opština je najvažnija i ključna stvar za kosovske Srbe, kako bi se sve što je dogovoreno bilo i realizovalo, a položaj Srba na Kosovu i Metohiji poboljšao.

To su poručili danas ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić i gradonačelnici opština sa Severa Kosova, Milan Radojević, Zoran Todić, Srđan Vulović i Dragiša Milović na sastanku sa Specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike