Svoj na svome: Položen kamen temeljac za kuću srpskoj porodici na Kosmetu (FOTO)

23.06.2022

12:07 >> 12:31

0

Bojan Perić, koji se inače bavi vulkanizerskim poslom, kaže da sebi i svojoj porodici od sopstvenih prihoda nikada ne bi mogao da priušti novi dom

Svoj na svome: Položen kamen temeljac za  kuću srpskoj porodici na Kosmetu (FOTO)
Goran Rakić.JPG - Copyright / MINISTARSTVO ZA ZAJEDNICE I POVRATAK/ INFOMKK. MZP. MCR

Nakon polaganja kamena temeljca protekle nedelje u Gračanici za izgradnju kuće povratničkoj porodici Lazić, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je obradovao i šestočlanu porodicu Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

Kuća površine 62 metra kvadratna će Perićima biti izgrađena i useljiva, ukoliko radovi budu tekli po planu, za dva meseca, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Bojan Perić, koji se inače bavi vulkanizerskim poslom, kaže da sebi i svojoj porodici od sopstvenih prihoda nikada ne bi mogao da priušti novi dom, a to što su danas ministar Rakić i gradonačelnik Novog Brda Saša Milošević položili kamen temeljac za njihovu novu kuću je kamen opstanka i planiranja budućnosti u ovom mestu.

- Naša misija će jedino biti ispunjena na način kada gradimo, radimo, pomažemo i porodicama koje ne mogu same da obezbede normalne uslove za život, to mi priuštimo. Ovo je početak izgradnje planiranih kuća koje ćemo sa partnerima iz Kancelarije EU na "Kosovu" graditi, a kojih će kako sam i najavio biti na desetine. Porodici Perić čestitam a svima onima koji nas kritikuju zbog bilo čega poručujem da je naš rad i zalaganje za opstanak našeg naroda odgovor na sve neistine kojima se služe - rekao je ministar Rakić.

Gradonačelnik opštine Novo Brdo Saša Milošević je danas kazao da je svako ulaganje značajno za meštane ove opštine jer šalje jasnu poruku da stanovnici Novog Brda mogu da očekuju pomoć u različitim oblastima važnim za njihov život.

Pre polaganja kamena temeljca za izgradnju kuće porodice Perić iz Prekovca, ministar Goran Rakić i gradonačelnik Opštine Novo Brdo su na sastanku održanom u Opštini Novo Brdo razgovarali o potencijalnim infrastrukturnim projektima koje ministarstvo može da podrži.

Polaganju kamena temeljca danas, prisustvovala je i šefica Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Ana Rostocki.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike