Vučević: Najavljeno povećanje penzija i plata, najveći infrastrukturni projekat u Srbiji! (VIDEO)

18.06.2022

15:55

0

Autor: 24sedam

Početkom 2023. godine prosečna plata u Srbiji mogla bi da bude 710 evra

Vučević: Najavljeno povećanje penzija i plata, najveći infrastrukturni projekat u Srbiji! (VIDEO)
Snimak ekrana 2022-05-25 103616 - Copyright Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, bio je gost televizije Pink gde se dotakao aktuelnih tema. 

Vučević je istakao da je najavljeno najveće povećanje penzija u poslednjih nekoliko decenija, najveći infrastrukturni projekat u Srbiji.

-Povećanje plata i penzija trenutno je najveći infrastrukturni projekat u Srbiji. To je naš auto-put solidarnosti, jer ovim predsednik i država pokazuju da se vodi računa o svima. Ovo je filmski nestvarna priča da Srbija u ovim svetskim okolnostima ima snage da napravi najveće povećanje penzija u poslednjih nekoliko decenija. Očekuje se povećanje od 18 do 20 posto. Ako neko ima penziju od 45.000 dinara, dobiće povećanje od 9.000 dinara, obrazložio je Vučević.

Početkom 2023. godine prosečna plata u Srbiji mogla bi da bude 710 evra, rekao je Vučević. Pored povećanja plate i minimalne zarade, očekuje se i izazov oko energenata.

-Više od 2/3 gasa je rešeno, ali treba nam mnogo više gasa, jer je potrošnja veća, imamo nove fabrike. Strateški nam je bitan sporazum sa Mađarskom o skladištenju gasa. Pitanje struje je takođe izazov, kao i nafta jer smo pod udarom paketa sankcija EU. A jedan deo struje moraćemo da uvozimo- naglasio je gradonačelnik.

 

 

Vučević je istakao da narod Srbije treba da prati povećanje penzija i plata, jer je to trenutno najvažnija stvar.

-Nadam se da će Vlada sa predsednikom raditi za račun građana, a ne za ambasade. I ova Vlada je dobro radila, ali nam treba ona koja je spremna da uđe u koštac sa ovim problemima. Narod treba da zanima povećanje plata i penzija, a ne ko će da sedi u ministarskoj fotelji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike