Verujem da je spreman za to: Miloš Vučević o Aleksandru Šapiću kao kandidatu za gradonačelnika Beograda!

18.06.2022

07:26

0

Beograd će zvanično izabrati novog gradonačelnika u ponedeljak, 20. juna

Verujem da je spreman za to: Miloš Vučević o Aleksandru Šapiću kao kandidatu za gradonačelnika Beograda!
Milos Vucevic Instagram printscreen - Copyright Instagram printsreen

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, bio je gost televizije Pink gde se dotakao  aktuelnih tema, a posebno one o kojoj se danima govori - Aleksandru Šapiću kao kandidatu za gradonačelnika Beograda.

- Nosilac liste je bio Aleksandar Šapić, prirodno je da smo izašli sa tim predlogom. Ne idemo sa petog na prvo mesto i ne menjamo stvari, kao što smo u prošlom mandatu bili istrajni po pitanju doktora Zorana Radojičića, tako je i sad. Rekli smo javno i čisto kako stoje stvari. Šapić i njegov tim će imati mnogo posla. Verujem da je spreman za to. Predsedništvo je podržalo predlog kandidature. Verujem da u ponedeljak dobijamo novog gradonačelnika Beograda. Dobra je komunikacija sa Vladom, verujem da je spremio sebe i sebi bliske ljude za sve izazove. - istakao je Vučević.

Odgovarao je na pitanje konstituisanje Vlade i na izbore koji još uvek nisu gotovi.

Aleksandar Šapić, Amir Hamzagic/ATAImages
 

- Ono što je najvažnije, a to je da i dalje traju izbori... To pokazuje možda najbolje primer besmisla zahteva opozicije za ne znam kakvim pravilima, jer ne dozvoljavaju da se završe izbori. Više od dva meseca ne možemo da završimo izborne radnje, ne možemo da konstituišemo Skupštinu, niti predsednik može da razgovara sa partijama. Vlada u ovom momentu nije tema, svi ministri su na svojim radnim mestima, tako stoje stvari.

Gradski odbor SNS Beograda je 14. juna doneo jednoglasno odluku da za gradonačelnika Beograda predloži prvog na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", Aleksandra Šapića

Tada je potpredsednica SNS Ana Brnabić izjavila da je Predsedništvo SNS većinom glasova usvojilo predlog Gradskog odbora da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika Beograda.

Podsetimo, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak u 10 časova sednicu na kojoj će biti biran novi gradonačelnik prestonice, njegov zamenik i članovi Gradskog veća.

Pre toga, pred gradskim odbornicima će se naći Izveštaj Administrativno-mandatne komisije o podnetim ostavkama odbornika sa predlogom odluke  o prestanku mandata odbornika Skupštine grada Beograda, kao i Izveštaj Administrativno-mandatne komisije sa predlogom odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine grada Beograda.

Većinu u gradskom parlamentu, 56 od 110 odbornika, imaju SNS i SPS.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike