Sin i dalje čeka da se urade sve analize: "Ne prihvatamo da je Muamer umro prirodnom smrću"

16.06.2022

17:10

0

Autor: 24sedam

Usame Zukorlić kaže da porodica priželjkuje da je Muamer umro prirodnom smrću, ali i dok se ne urade sve analize, neće to prihvatiti

Sin i dalje čeka da se urade sve analize: "Ne prihvatamo da je Muamer umro prirodnom smrću"
usame zukorlic muamer zukorlic1 - Copyright Printscreen/YouTube/Bir TV/Tanjug/Miloš Milivojević

Zavod za sudsku medicinu u Nišu dostavio je Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru nalaz u kojem je navedeno da su izmerene vrednosti koncentracije toksičkih metala u uzorcima, nalaze u okviru normalnih vrednosti za ove vrste uzoraka i nisu uzrok smrti Muamera Zukorlića.

Usame Zukorlić kaže da porodica priželjkuje da je Muamer umro prirodnom smrću, ali i dok se ne urade sve analize, neće to prihvatiti.

- Želimo da dobijemo sve rezultate i mišljenja obducenata iz Bosne i Nemačke. Da vidimo da li će oni potvrditi ove rezultate obdukcije. I onda ćemo se izjasniti. Jer, dešavalo se i u sudskoj praksi da se istraživanje radi na višoj instanci i da rezultati budu različiti. U tom slučaju bi usledilo super veštačenje - kaže Zukorlić.

Novopazarski Radio Sto plus objavio da se veštaci iz Nemačke i Bosne i Hercegovine nisu bavili uzrocima smrti Muamera Zukorlića, već su imali samo status posmatrača. Usame Zukorlić je te navode demantovao.

24sedam/Antonio Ahel/ATAImages/Tanjug/Eldan A. Novalić
 

Udovica Muamera Zukorlića, Elma Elfić Zukorlić izjavila je da je za nju nepoznanica da su strani obducenti uzeli uzorke za utvrđivanje uzroka smrti njenog supruga.

Od tog trenutka kada je Zukorlić sahranjen u dvorištu Altun - Alem džamije, počele su da kruže priče da je ekshumacija iskorišćena kako bi se telo sahranilo na groblju u okviru ove džamije.

24sedam/Antonio Ahel/ATAImages/Tanjug/Eldan A. Novalić
 

- Prvo bih voleo da znam ko je izneo te informacije. Ne znam ni jednu ozbiljnu ličnost koja je to spomenula u javnosti. Svakako da je proces ekshumacije I obdukcije omogućio da mi kao porodica promenimo odluku o ukopu našeg lidera i oca - izjavio je Usame Zukorlić.

Politikolog Teo Taraniš kaže da će sada fokus biti na porodici Muamera Zukorlića i da se u javnosti kao razlozi spominju unutar porodični nerešeni odnosi ili zbog preuzimanja određenih institucija koje Muamer Zukorlić osnovao.

- Iznoseći tu tvrdnju, odnosno sumnju da je on preminuo usled trovanja, porodica je ustvari pustila duha iz boce. I sada će biti veoma teško da javnost prihvati neku drugu opciju, odnosno neke druge rezultate, ono što obdukcija pokazuje - kaže Taraniš.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike