Usame Zukorlić na čelu Stranke pravde i pomirenja

14.11.2021

14:05

0

Sandžak je raskrsnica Balkana i mi iz toga razloga želimo imati dobre odnose sa svim narodima na Balkanu

Usame Zukorlić na čelu Stranke pravde i pomirenja
Zukorlic SPP printscreen - Copyright Youtube printscreen

Na sednicic proširenog sastava Predsedništva Stranke pravde i pomirenja jednoglasno za v.d. predsednika stranke imenovan Usame Zukorlić, sin nedavno preminulog akademika Muamera Zukorlića Muftije.

Nakon održane sednice potpredsednik SPP-a Jahja Fehratović saopštio je ovu odluku Predsedništva, a prisutnima se obratio i novoizabrani v.d. predsednika Usame Zukorlić, te se zahvalio na ukazanom poverenju.

– U ime Boga Svemogućeg. Pitam se da li je ikome danas teže na Balkanu i Evropi od nas? Pred vama je Usame Zukorlić, koji nije Muftija, ali koji jeste prvi među jednakima i stražar Muftijinog puta. Muftija je iza nas ostavio mnogobrojne vakufe, ustanove i projekte kojima često broja ne znamo. Želim da se obratim našim članovima i simpatizerima. Ne brinite Muftija je ostavio institucije i timove, ljude kojima je verovao i koji su sposobni da ih vode. Želim naglasiti da mi hoćemo jedinstvenu Islamsku zajednicu sa duhovnim centrom u Sarajevu u matici Bosni i Hercegovini. Mi imamo kao stranka potpisan sporazum sa vladajućom partijom želim naglasiti da ćemo se kao stranka pobrinuti da  se ispuštuje svaki član i ono što je naš vođa ostavio u emanet da se sprovede do kraja. Za Muftijom nisu plakali samo Bošnjaci, plakali su i pripadnici srpskog naroda i on njima danas nedostaje. Sandžak je raskrsnica Balkana i mi iz toga razloga želimo imati dobre odnose sa svim narodima na Balkanu, rekao je između ostalog Usame Zukorlić u svom prvom obraćanju javnosti sa pozicije predsednika Stranke pravde i pomirenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike