Predsednik saopštio: Imaćemo Vladu do kraja jula, verujem da će biti inkluzivno manjinska

31.05.2022

09:28

0

Očekujem da nova vlada bude formirana do kraja jula meseca, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik saopštio: Imaćemo Vladu do kraja jula, verujem da će biti inkluzivno manjinska
vucic zakletva himna foto kaca (2) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas položio zakletvu u Skupštini Srbije i time otpočeo drugi predsednički mandat, istakao je da nova Vlada mora da bude formirana što pre.

Govorio je u Skupštini i o trenutnoj međunarodnoj situaciji, sukobu Rusije i Ukrajine.

-Važno je da deci ostavimo čistiju situaciju da ne moraju da razmišljaju sa kim će da ratuju. Formiranje nove Vlade je od presudnog značaja. Imajući u vidu tešku situaciju već danas moramo da razmišljamo , a to ne mogu sam, mora i Vlada,...moramo da se bavimo novim sankcijama, čudima u kojima možemo da budemo oštećeni - istakao je. 

 

-Očekujem da nova vlada bude formirana do kraja jula meseca. Ja ću krenuti intezivno u konsultacije čim bude formiran novi saziv skupštine Republike Srbije. Verujem da će mandatar doneti odluku da vlada bude manjinski inkluzivna, da uključimo i Mađare i Bošnjake i Hrvate i Rome, kao i predstavnike svih nacionalnosti koji žele dobro ovoj zemlji.

Takođe je dodao da nova Vlada mora brzo da se formira jer je neophodno da se hitno bavimo predstojećom zimom  i snabdevanjem energentima. - Situacija alarmantna - istakao je predsednik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike