Srbi sa KiM ispred Skupštine: Uz Vučića i u dobru i u zlu

31.05.2022

08:41

0

Srbi sa KiM ispred Skupštine: Uz Vučića i u dobru i u zlu
vucic_zakletva_1_31052022_0028 - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Srbi sa Kosova i Metohije stigli su u Beograd kako bi pružili podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji danas u Narodnoj skupštini polaže zakletvu za drugi predsednički mandat.


Građani, koji su jutros oko tri sata autobusima krenuli iz severnog dela Kosovske Mitrovice i Leposavića, okupili su se ispred Skupštine gde su im se pridružili i politički predstavnici Srba u južnoj pokrajini i funkcioneri Srpske liste.

Ističu da im nije bilo teško da putuju pet sati do glavnog grada da pruže podršku Vučiću koji je, kako kažu, uvek uz srpski narod na KiM.

Vera Arsenijević iz Leposavića rekla je da su Srbi sa KiM uvek uz predsednika Vučića i da mu žele mnogo uspeha u novom mandatu.

-Mi smo uz predsednika Vučića i u dobru i u zlu - poručila je Arsenijević.

Direktorka Osnovne škole Vuk Karadžić u Zvečanu Slađana Fićović kaže da Vučić mnogo radi za Srbe u južnoj pokrajini koji ističe, veruju da će zajedno sa njim sačuvati KiM.

-Srbi sa KiM su čvrsto rešili da ostanu na KiM i da sačuvaju svoja ognjišta. Nadamo se da će se situacija promeniti na bolje i da ćemo zajedno sa predsednikom prebroditi krizu", rekla je Fićović.

Slađan Radović iz Leposavuća ističe da Srbi na KiM u svemu imaju podršku Vučića i da imaju poverenja u njega.

-Očekujemo da mirno živimo i da se jednom reši pitanje KiM- rekao je Radović novinarima.

Srbi iz južne pokrajine su ispred Skupštine došli noseći veliki transparent na kojem piše "Srbi sa KiM su uz svog predsednika Vučuća", a na transparentima su i poruke: "Predsedniče Vučiću, celo Kosovo i Metohija je uz Vas", "Predsedniče, Hvala Vam što čuvate naše Kosovo i Metohiju" i "Dok je predsednika Vučića, biće i Srba na Kosovu i Metohiji".

Oni će polaganje zakletve moći da prate na video bimu postavljenom na platou ispred Skupštine Srbije gde se okupljaju građani i iz ostalih delova Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće danas zakletvu una posebnoj sednici Narodne skupštine koja je zakazana za 11 sati.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike