Vulin: Ustaše ne mogu da prežale što sa kućama nisu spalile i Vučiće

25.05.2022

09:59

0

U Hrvatskoj se povela nezabeležena hajka protiv predsednika Srbije zbog toga što je srpsko tužilaštvo za ratne zločine podiglo optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske za ratne zločine počinjene nad Srbima u "Oluji"

Vulin: Ustaše ne mogu da prežale što sa kućama nisu spalile i Vučiće
Aaleksandar vulin P19191561738164 copy - Copyright AP Photo/Darko Vojinović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, povodom nastavka medijske hajke na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da "Ustaše ne mogu da prežale što su propustile priliku da sa kućama spale i Vučiće.

„Aleksandru Vučiću su ustaše u Drugom svetskom ratu zaklali dedu Anđelka. Otac mu je u majčinom stomaku čudom izbegao ustašku kamu, a u poslednjem građanskom ratu u Bosni i Hercegovini, porodici Vučić su u Čipuljićima spaljene sve kuće. Ustaše ne mogu da prežale što su propustile priliku da sa kućama spale i Vučiće, zato kidišu na Aleksandra i ne mogu da sakriju mržnju prema predsedniku svih Srba", rekao je Vulin.

jusp-jasenovac.hr
 

 

Prema njegovim rečima, nema dana u kome mediji u Hrvatskoj ne objave neki napad na predsednika Srbije niti dana u kome se neko od "ustaša na vlasti u Hrvatskoj ne oglasi lažima i pretnjama kojima pokušavaju da zaustave Vučićevu borbu za istinu o zločinima nad srpskom decom počinjenim na Petrovačkoj cesti i u "Oluji".

"Kada vidi koliki strah, paniku i mržnju izaziva među ustašama koje vladaju Hrvatskom, Vučić može da bude ponosan, veći dokaz da dobro radi za Srbiju i Srbe mu i ne treba. Unuk ustaške žrtve, Aleksandar Vučić može da bude ponosan i na sebe i na svoje pretke, a da li naslednici jasenovačkih koljača to mogu da kažu i za sebe i za svoje pretke", rekao je Vulin.

Ministar je to rekao povodom nezabeležene hajke koja se vodi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića od strane hrvatske države, javnosti i medija zbog toga što je srpsko tužilaštvo za ratne zločine podiglo optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske za ratne zločine počinjene nad Srbima u "Oluji", navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike