Selaković: Intenzivirati politički dijalog Srbije i Iraka (FOTO)

11.05.2022

19:54

0

Ministri ​su znatnu pažnju posvetili sukobima u Ukrajini i energetskim aspektima krize koja pogađa Evropu, ali i mnoge zemlje u razvoju zbog poskupljenja osnovnih životnih namirnica

Selaković: Intenzivirati politički dijalog Srbije i Iraka (FOTO)
Tan2022-5-11_191320879_2 - Copyright FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ DEJAN ERAKOVIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas, na marginama Ministarskog sastanka Globalne koalicije za borbu protiv ISIL-a u Marakešu, sa ministrom inostranih poslova Iraka Fuadom Huseinom.

Konstatujući tradicionalno dobre i partnerske odnose dve zemlje, Selaković je preneo zainteresovanost Srbije za produbljivanje političkog dijaloga i intenziviranje susreta na visokom i najvišem nivou, saopšteno je iz srpskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar je posebno zahvalio Iraku na principijelnoj poziciji po pitanju KiM i kontinuiranoj podršci koju Srbiji pruža u međunarodnim organizacijama.

Ovom prilikom je šefu srpske diplomatije upućen poziv za zvaničnu posetu Iraku, kako bi odnosi dve zemlje bili unapređeni na temeljima tradicionalno bliske saradnje u prošlosti.

Ministri su znatnu pažnju posvetili sukobima u Ukrajini i energetskim aspektima krize koja pogađa Evropu, ali i mnoge zemlje u razvoju zbog poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike