Predsednik Vučić saziva hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost: Priština podnosi inicijativu za ulazak u Savet Evrope!

11.05.2022

16:58

1

Biće sazvana u roku od 48 sati

Predsednik Vučić saziva hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost: Priština podnosi inicijativu za ulazak u Savet Evrope!
aleksandar vučić (8) - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće večeras na radnoj večeri u Briselu koju za lidere Zapadnog Balkana organizuje šef diplomatije EU Žozep Borelj.

Predsednik je popodne stigao u Brisel, a tamo ga je dočekala loša vest. Naime, Priština sutra, kako saznajemo, podnosi inicijativu za ulazak u Savet Evrope, što je direktno kršenje Vašingtonskog i Briselskog sporazuma.

Potvrdu da će inicijativa biti podneta iznela je i takozvana ministarka spoljnih poslova takozvane države Kosovo, a na ovu vest predsednik Srbije reagovao je ljutito, saznajemo u Briselu.

Po povratku iz Brisela i u roku od 48 sati, Vučić će sazvati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. O svemu ovome predsednik trenutno razgovara sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike