Selakovic Kurtiju: Mali balkanski Hitler bi "Veliku Albaniju

25.04.2022

06:13

0

Mali balkanski Hitler se ne bavi ničim drugim do Hitlerovim idejama, lažima i provokacijama i bilo bi dobro kada bi tu mogao da se zaustavi, kaže Selaković

Selakovic Kurtiju: Mali balkanski Hitler bi "Veliku Albaniju
profimedia-0663240645 - Copyright Profimedia

Dok Aleksandar Vučić vodi politiku koja osiguranje mira i stabilnosti postavlja ne samo kao nacionalni cilj Srbije, već gleda i značajno šire, čuvajući čitav naš region, dotle mali balkanski Hitler, jedino sanja o tome kako ognjem i mačem da pokori i osvoji sever Kosova i Metohije, kako da Srbe skloni sa lica zemlje i stvori tzv. Veliku Albaniju, izjavio je sinoć ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.


Reagujući na najnovije uvreda koje je Aljbin Kurti uputio predsedniku Srbije, Selaković je naglasio:

-Dok Aleksandar Vučić vodi politiku koja osiguranje mira i stabilnosti postavlja ne samo kao nacionalni cilj Srbije, već gleda i značajno šire čuvajući čitav naš region, gradeći regionalne inicijative poput Otvorenog Balkana, gradeći auto-puteve i brze pruge, koje sve više povezuju prestonice regiona. pokazujući spremnost da celom Zapadnom Balkanu pomaže onim čega na tržištu nedostaje, bilo da su to vakcine, respiratori ili pšenica i kukuruz, dotle mali balkanski Hitler, jedino sanja o tome kako ognjem i mačem da pokori i osvoji sever Kosova i Metohije, kako da Srbe skloni sa lica zemlje i kako da stvori tzv. Veliku Albaniju".

-Mali balkanski Hitler se ne bavi ničim drugim do Hitlerovim idejama, lažima i provokacijama i bilo bi dobro kada bi tu mogao da se zaustavi, ali kada je neko mali balkanski Hitler, od njega ništa ne može da vas iznenadi - naveo je Selaković.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nazvao je juče predsednika Srbije "malim Putinom" i tvrdi da su sa Vučićem i njegovim prijateljem iz Republike Srpske Miloradom Dodikom, "mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu više nego ugroženi".

Kurti je u objavi na Fejsbuku negodovao što, "u vreme kada se ceo demokratski svet distancirao od Putina", u centralnoj Srbiji se organizuju skupovi podrške Putinu.

"Njegovi prijatelji u Srbiji i Republici Srpskoj imaju za cilj da namame Rusiju na Balkan i za Balkan. Sa Putinovim prijateljem u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i malim srpskim Putinom, mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu nikada nisu bili ugroženiji", tvrdi Kurti.

Dodaje da možda deluje precenjeno kada se kaže da se u Ukrajini određuje budućnost sveta, ali da je potcenjivanje ako se samo kaže da se tamo brani Evropa i demokratija.

"Fašizam nije rezervisan za Nemačku i Italiju između dva svetska rata ili Pinočeov Čile pre pola veka. Svaki narod ili država može završiti u fašizmu", napisao je Kurti.

Bonus video

 

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike