Selaković zahvalio Brazilu na podršci po pitanju Kosova i Metohije

06.05.2022

11:44

0

Ministar je rekao da je za Srbiju veoma važno što je Brazil na sednici apelovao i na potpunu primenu Briselskog sporazuma

Selaković zahvalio Brazilu na podršci po pitanju Kosova i Metohije
photo_2022-05-06_12-20-52 - Copyright Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković zahvalio je danas Brazilu na poziciji te zemlje po pitanju Kosova i Metohije, zalaganju za dosledno poštovanje međunarodnog prava i punu primenu pravno-obavezujućih međunarodnih dokumenata.

Na sastanku s novoimenovanim ambasadorom Brazila Žozeom Maurom da Fonsekom Koutom, Selaković je posebno izdvojio podršku koju nam ova zemlja pruža u UN, istakavši značaj toga što je na nedavnoj sednici Saveta bezbednosti UN o UNMIK-u, brazilska delegacija postizanje mira i stabilnosti u našoj južnoj pokrajini dovela u vezu sa punom primenom Rezolucije SB UN 1244, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova
 

Ministar je dodao da je za Srbiju veoma važno što je Brazil na sednici apelovao i na potpunu primenu Briselskog sporazuma.

Selaković je konstatovao da naše bilateralne odnose karakteriše visok stepen razumevanja i podrške po najvažnijim pitanjima, poručivši da je Srbija posvećena unapređenju ukupnih odnosa sa Brazilom.

Ministar je ukazao da je potrebno intenzivirati politički dijalog na visokom i najvišem nivou, uputivši poziv ministru spoljnih poslova Karlosu Albertu Franku Fransi da poseti Srbiju.

Takođe, istakao je značaj redovnog dijaloga dva ministarstva spoljnih poslova, iznevši našu spremnost da tokom ove godine organizujemo bilateralne političke konsultacije u Beogradu.

Selaković je sa sagovornikom razmotrio našu ekonomsku saradnju, koja je u ovome trenutku znatno ispod potencijala dve zemlje i ne prati postojeći visok nivo političkih odnosa Srbije i Brazila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike