Vučić se oglasio iz Grčke: Hrane će biti dovoljno, mi nećemo imati problema

03.05.2022

13:22

0

Kazao je da je Micotakisu zahvalan na podršci i da ne očekuje bilo kakva negativna iznenađenja u periodu koji dolazi

Vučić se oglasio iz Grčke: Hrane će biti dovoljno, mi nećemo imati problema
Hvataj - Copyright Aleksandar Vučić/Instagram

Predsednik Srbije je prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji terminala tečnog prirodnog gasa (LNG) u Aleksandrupoliju.

Aleksandar Vučić je rekao da je imao dobar razgovor sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i da ne očekuje bilo kakva negativna iznenađenja u periodu koji dolazi.

Nakon svečanosti, Vučić se obratio novinarima.

- Nemačka je ozbiljna zemlja i priprema se za ono što dolazi. Ovo će za celu Evropu biti najteže zima u poslednjih 50 godina. Imate dva ključna problema energente i hranu, a uz to inflaciju. Dobro je da nemamo visoku stopu javnog duga. Hrane će biti dovoljno, mi nećemo imati problema u krajnjoj dinstanci, ali mora mnogo toga da se uradi - naveo je Vučić.

Vučić je u izjavi novinarima kazao da je sa Micotakisom razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

 

 

 

Vučić je razgovarao i sa premijerima Bugarske i Severne Makedonije, kao i sa šefom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, o Ukrajini i svemu što se dešava u Briselu.

- Mnogo teških stvari je pred nama da bismo obezbedili zimu za naše građane.

O evropskom putu Srbije, rekao je, imao je duži razgovor sa Mišelom, te, s tim u vezi, kazao da se otvaraju nove perspektive i prilike.


- Mislim da je dobro što smo bili ovde i što gledamo kako i na koji način da zadovoljavamo potrebe sa svih strana. Iako stvari o kojima smo govorili nisu jednostavne, verujem da ćemo u godinama koje dolaze moći da ponudimo normalan život građanima - zaključio je Vučić.
Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike