Vučić čestitao Dan Vojske Srbije: Pravite velike korake na putu daljeg napretka

23.04.2022

09:21

0

On je dodao da je srpska vojska oduvek bila "čvrst oslonac državi"

Vučić čestitao Dan Vojske Srbije: Pravite velike korake na putu daljeg napretka
Aleksandar Vučić - Copyright Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije svim pripadnicima Vojske Srbije.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika, on je u čestitki naveo da pripadnici vojske svakodnevno pokazuju profesionalnost, odlučnost i posvećenost redovnim dužnostma.

- Da ste visoko uvežbani i spremni da u svakom trenutku odgovorite na izazove, rizike i pretnje po bezbednost naše zemlje i njenih građana najbolje se moglo videti na združeno-taktičkim vežbama održanim u toku prethodne godine među kojima je svakako i "Vatreni štit 2022" - gde se u punom sjaju pokazala vatrena moć naših jedinica - rekao je Vučić.

On je dodao da je srpska vojska oduvek, bez obzira na okolnosti, uz pomoć raspoloživih kapaciteta, bila "čvrst oslonac državi", a da ono što joj je davalo snagu jesu posvećenost, čast i visok moral njenih pripadnika.

- Jako mi je drago što je Vojska Srbije danas mnogostruko jača i može se pohvaliti znatno boljom opremljenošću. Pravite velike korake na putu daljeg napretka, a država je tu da pruži sve od sebe kako bismo zajednički uspeli u najvažnijem zadatku - očuvanju suverenosti, stabilnosti i mira za našu zemlju i sve njene gradjane - naveo je predsednik države.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike