Danica Grujičić otkrila: Zagovaram ujedinjenje ova dva ministarstva!

22.04.2022

12:30

0

Ona smatra da će formiranje vlade zavisiti ne samo od unutrašnjih nego i spoljšnjih faktora

Danica Grujičić otkrila: Zagovaram ujedinjenje ova dva ministarstva!
danica grujicic - Copyright ATA Images/Miloš Tesić

SNS je ostvarila izuzetno dobar rezultat na izborima koji pokazuje veliko poverenje građana, izjavila je danas dr Danica Grujičić, prva na listi SNS na nedavnim parlamentarnim izborima, i istakla da će se, bez obzira na to da li će biti u vladi ili parlamentu, zalagati da zdravstvo u Srbiji bude najbolje u regionu i Evropi i primer dobre zdravstvene organizacije.

- Ako mi se pruži prilika za to u vladi, onda tamo, ako bude u Skupštini, onda u Skupštini - rekla je Grujičić za Tanjug na pitanje da li vidi sebe u novoj vladi.

Ona smatra da će formiranje vlade zavisiti ne samo od unutrašnjih nego i spoljšnjih faktora, ali ne očekuje da će biti formirana pre avgusta.

Kako kaže, prvo treba sačekati da se formira Skupština Srbije i da poslanici polože zakletvu.

- Zadovoljna sam i što je opozicija izašla na izbore jer je, važno da se u parlamentu čuje i drugi glas koji nekada može da bude izuzetno konstruktivan i da usmeri politiku jedne zemlje na pravi put - kaže Grujičić.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ističe da su pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji evidenti, ali da Srbija treba da gleda svoj interes i interes građana i ''šta može da plati bez daljeg zaduživanja''.


- Mi smo, sada čini mi se jedina neutralna država u Evropi. Švajcarska je uvela sanckije Rusiji, a Srbija odoleva svim pritiscima. Očito je da su građani Srbije shvatili to kao politiku koju žele da vide u budućnosti - navodi Grujičić i dodaje da je predsednik Aleksandar Vučić svojim delovanjem pokazao da vodi odgovornu politiku u interesu pre svega Srbije i njenih građana.
Amir Hamzagic/ATAImages
 

Grujičić kaže da je pri kraju svoje hirurške karijere i da je iza sebe ostavila sjajan tim mladih lekara kojima će sve manje biti potrebna njena pomoć i smatra da ljudi poput nje treba da daju ideje i savete budućoj vladi.

- Mislim da svi mi, posebno profesori, koji imamo ideje i znamo koliko smo energije nekada morali da potrošimo na lošu organizaciju, treba da damo svoje ideje i savete budućim ministrima, kako da se šta radi u određenim oblastima. Nadam se da će u vladi biti mnogo onih koji će te savete saslušati i prihvatiti jer je cilj da nam svima bude bolje - ističe Grujičić.

Grujičić kaže da se zalaže za to da se odvoje ministarstvo nauke i visokog obrazovanja jer je to, kako ocenjuje, potpuno drugačija problematika u odnosu na osnovno i srednje obrazovanje.

Takođe, zagovornik je i da se objedine Ministarstvo zdravlja i Ministartsvo životne sredine jer, kako kaže, od životne sredine zavisi zdravlje stanovništva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike