Vulin: Zato što smo ćutali zato su nam se zločini i ponavljali

22.04.2022

14:09

0

„Zato što srpski narod nije govorio i nije znao ništa o Jasenovcu zato je doživeo da mu se ponovi Jasenovac kroz "Oluju"

Vulin: Zato što smo ćutali zato su nam se zločini i ponavljali
Tan2022-3-30_133148507_1 - Copyright TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je danas na obeležavanju 30 godina rada Muzeja žrtava genocida da je srpski narod doživeo da mu se ponovi Jasenovac kroz "Oluju" zato sto je ćutao.

„Zato što srpski narod nije govorio i nije znao ništa o Jasenovcu zato je doživeo da mu se ponovi Jasenovac kroz "Oluju", kroz brojne druge zločine na prostorima bivše Jugoslavije u toku građanskog rata", izjavio je Vulin.

"Osamdeset godina smo čekali da jasenovačke žrtve dobiju jednu ulicu u Beogradu, da dobiju jednu spomen ploču u Beogradu.

Čekali smo da predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić bude prvi predsednik Srbije koji se usudio da izgovori istinu o jasenovačkom genocidu i jasenovačkim žrtvama.

Zato što smo ćutali zato su nam se zločini i ponavljali. Narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida, narod koji su ubijali u Jadovnu, narod koji posle oslobođenja nije smeo ni da plače nad svojim žrtvama, nema pravo da dopusti da neko drugi odlučuje umesto njega i da mu neko drugi piše istoriju.

Zato stvaranje srpskog sveta jeste zadatak ove generacije političara kako se jasenovački genocid, kako se "Oluja", martovski pogrom više nikada ne bi ponovili", poručio je Vulin, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike