Vučić razgovarao s predsednikom Egipta: Jačanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa

21.04.2022

19:44

0

Vučić je zahvalio Egiptu na razumevanju pozicije Srbije u vezi sa jednostranim proglašenjem nezavisnosti Kosova

Vučić razgovarao s predsednikom Egipta: Jačanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa
vucic_hamran_21042022_0013 - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Arapske Republike Egipat Abdelom Fatahom al Sisijem.

Tokom razgovora, dvojica predsednika istakli su da će nastaviti da rade na unapređenju iskrenog vekovnog prijateljstva dva naroda, pre svega kroz jačanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Zvaničnici su saglasni da ima potencijala za razvijanje ekonomskih odnosa dveju zemalja u oblastima poput poljoprivrede, turizma, kulture, zdravstva, telekomunikacija, građevine, mašinske industrije, rudarstva, naučno-istraživačkih projekata i odbrane, kao i da postoji potreba za oživljavanjem rada Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, koji bi bio važan podsticaj razvoju odnosa Srbije i Egipta.

Vučić je zahvalio Egiptu na razumevanju pozicije Srbije u vezi sa jednostranim proglašenjem nezavisnosti Kosova izrazivši očekivanje da će Egipat nastaviti da pruža aktivnu podršku interesima naše zemlje po tom pitanju u međunarodnim organizacijama.

Predsednik Srbije čestitao je predsedniku i narodu Egipta na realizaciji velikih razvojnih projekata, izgradnji novih gradova, kao i povećanju kapaciteta Slobodne zone Sueckog kanala.

Egipatski predsednik Al Sisi još jednom je čestitao predsedniku Vučiću pobedu na nedavno održanim izborima i najavio svoju posetu Srbiji krajem ove ili početkom sledeće godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike