Vulin: Građani dali apsolutnu podršku Aleksandru Vučiću, Srbija treba da nastavi sa politikom mira i stabilnosti

17.04.2022

08:51

0

Vulin je ocenio da je SNS postigao rezultat uprkos činjenici da se cela opozicija ujedinila kako bi "došla do gradske kase u Beogradu"

Vulin: Građani dali apsolutnu podršku Aleksandru Vučiću, Srbija treba da nastavi sa politikom mira i stabilnosti
Tan2022-3-30_133148507_1 - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da su građani Srbije dali apsolutnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću iako se, kako je rekao, cela opozicija ujedinila kako bi "došla do gradske kase u Beogradu".

"SNS je Aleksandar Vučić. U ovih desetak dana od kako smo završili izbore, pa do njihovog ponavljanja, predsednik Vučić je izašao jednom u medije i samo jednom ponovio veliku istinu u koju mnogi nisu poverovali, a to je da ukoliko budu imali jedan glas više, svi će se ujediniti protiv njega", rekao je Vulin gostujući na televiziji Pink.

Naveo je da se cela opozicija ujedinila kako bi došla do gradske kase u Beogradu i da su građani, kada su to videli, dali Vučiću apsolutnu podršku, daleko veću nego što je imao na predsedničkim, pa i parlamentarnim izborima.

"Imali ste manju izlaznost, a u apsolutnim brojevima veći broj glasova za Aleksandra Vučića i da se ne lažemo, to su glasovi Vučića, ne SNS, ne naše koalicije, ne Pokreta socijalista. To su glasovi Vučića, ljudi glasaju za njega", istakao je Vulin.

Naveo je da Srbija treba da nastavi sa politikom mira i stabilnosti koju je Vučić formulisao i vodi.

"On može da ima i stranku koja se zove ''bez imena'', ali broj jedan je Aleksandar Vučić i to su građani ponovili ne samo u Beogradu, već u čitavoj Srbiji tako da kada sledeći put opozicija opet bude maštala o tome da ponavlja izbore, pitajte ih - Jeste li sigurni? Da li stvarno hoćete da se ponove izbori?", rekao je Vulin.

Naveo je da se cela opozicija ujedinila ne bi li "ugurali" Borisa Tadića u parlament.

"I? Ništa, ne može. Ne može jer su građani videli da su svi oni spremni da prodaju sva svoja programska načela, sve svoje principe i lažne zakletve da bi nekako došli do gradske kase u Beogradu. Eto, vidite da ne može", dodao je Vulin.

"Slanje oružja na KiM - neprijateljski čin"

Vulin je oglasio i povodom informacije da Velika Britanija naoružava Prištinu.

-Smatram da je to neprijateljski čin. Ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru. Veoma sam zabrinut, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Pink upitan da prokomentariše informaciju da je Britanija poslala oružje Kurtiju.

- Vi dajete oružje teroristima, dajete oružje za uništenje teroristima. Oni nemaju vojsku. Šiptari nemaju vojsku, po Rezoluciji 1244 jedina oružana snaga na Kosovu i Metohiji je Kfor, nema druge, a vi pravite nekakvu vojsku, vi ih naoružavate, dajete im oklopna vozila, protivoklopne sisteme, dronove, pravite obuke, čujem da neki idu na obuke za pilote u Tursku, Albaniju - rekao je ministar Vulin. 

Tv Pink Printscreen
Aleksandar Vulin

 

Istakao je da je čitava filozofija Kurtija da učini zlo Srbiji i Srbima. 

- Slušali smo Kurtija kada je govorio da tzv. Kosovo treba da postane deo NATO pakta. Procedure da uđete u NATO pakt su gore nego da uđete u EU, dakle nema nikakve šanse da oni to ispune i zadovolje, ni kratkoročno, ni srednjoročno, ni dugoročno. Nemaju nikakav kapacitet da naprave respektabilnu vojsku, nemaju novac za to, nemaju ljude. Šta će vam onda Kosovo u NATO paktu? Jedino da ih uzmete da bi isprovocirali Srbiju i da bi onda, kada Srbija ne može da ne reaguje, pozvali NATO pakt u pomoć i rekli - mi smo NATO članica, spasavajte nas od zle i grozne Srbije koja je kriva za kosmički nemir.

Dodao je da, sa nestrpljenjem, očekuje šta će predsednik Vučić reći o tome. 

- Znam da vrlo pažljivo prati situaciju i da se, znajući njega, vrlo studiozno priprema i da će biti odgovoran kakav jeste i da će na najbolji način izraziti naš stav. Naše službe rade svoj posao i on raspolaže svim informacijama. Ali ako me pitate za moj stav, smatram da je ovo neprijateljski čin. Ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru - poručio je ministar Vulin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike