Vučiću stižu čestitke sa Istoka: Ove godine proslavljamo 140. godišnjicu prijateljskih odnosa...

15.04.2022

14:16

0

Predsednica Gruzije Salome Zurabišvili je istakla da je uverena da će Vučić tokom novog predsedničkog mandata nastaviti neumorno da radi na mirnoj, bezbednoj i prosperitetnoj budućnosti Srbije

Vučiću stižu čestitke sa Istoka: Ove godine proslavljamo 140. godišnjicu prijateljskih odnosa...
Tan2022-4-4_02627408_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je i čestitke premijera Japana Fumia Kišide, predsednika Pakistana Arifa Alvija i predsednice Gruzije Salome Zurabišvili, povodom pobede na predsedničkim izborima.

- Nadam se Vašem daljem uspehu na ovoj naročito važnoj i odgovornoj funkciji. Japan podržava snažno ujedinjenu Evropu i, kroz inicijativu za saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana, nastavlja da podržava napore Srbije ka reformama koje vode pridruženju Evropskoj uniji - naveo je u čestitki premijer Japana Fumia Kišide.

Naveo je da očekuje da će Srbija, koja drži ključ regionalne stabilnosti i u budućnosti imati konstruktivnu ulogu u miru i stabilnosti zemalja Zapadnog Balkana.

- Ove godine proslavljamo 140. godišnjicu prijateljskih odnosa Japana i Srbije. Iskreno se nadam da će ovo biti prilika da, u cilju postojanog razvitka prijateljskih odnosa Japana i Srbije, svestrano sarađujem sa vašom Ekselencijom - dodao je Kišide.

Fumio Kišida; Tanjug/AP photo
 

Predsednica Gruzije Salome Zurabišvili je istakla da je uverena da će Vučić tokom novog predsedničkog mandata nastaviti neumorno da radi na mirnoj, bezbednoj i prosperitetnoj budućnosti Srbije.

- Koristim ovu priliku da još jednom potvrdim podršku Gruzije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije. Takođe, želim da izrazim svoju zahvalnost za nepokolebljivu podršku Srbije teritorijalnom integritetu Gruzije u okviru njenih međunarodno priznatih granica - navela je Zurabišvili.

Profimedia
 

Predsednik Pakistana Arif Alvi, upućujući čestitke, istakao je da pobeda na predsedničkim izborima predstavlja dokaz napornog rada i posvećenosti sa kojim je predsednik Vučić vodio zemlju ka napretku i stabilnosti.


On je izrazio nadu da će Pakistan i Srbija nastaviti da neguju prijateljske odnose i u budućnosti.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike