Vučiću čestitke na reizboru od predsednika Rumunije, Angole i Kube

12.04.2022

14:42

0

Autor: I.K.

"Narod Srbije Vam je ponovo poklonio poverenje kako biste nastavili da vodite naciju...", navodi se u jednoj od čestitki

Vučiću čestitke na reizboru od predsednika Rumunije, Angole i Kube
aleksandar vučić a (7) - Copyright 24sedam/Jovana Jovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitke povodom pobede na predsedničkim izborima i od predsednika Rumunije Klausa Vernera Johanisa, Republike Angole Žoaoa Manuela Gonsalveša Lourensa i predsednika Republike Kube Migela Marije Dias-Kanela Bermudesa.

„Imajući u vidu tradicionalne rumunsko-srpske prijateljske odnose, čvrsto sam uveren da će naš dijalog u narednom periodu doprineti intenziviranju bilateralnih odnosa i učvršćivanju stabilnosti, kao i obezbeđivanju održivog razvoja našeg regiona“, napisao je predsednik Rumunije i dodao:
 
„Rumunija ostaje voljna da podeli sopsptveno iskustvo u postizanju strateškog cilja Republike Srbije, pristupanje Evropskoj uniji, koji nastavljamo aktivno i dosledno da podržavamo. U tom smislu, podstičemo nastavak reformskog procesa, jačanje vladavine prava i unapređenje dobrosusedskih odnosa, kao izraz nepokolebljive privrženosti Vaše zemlje evropskim principima i vrednostima. Takođe, izražavam nadu da ćemo kroz otvoreni dijalog zajedno nalaziti rešenja koja će obezbediti napredak u evropskom duhu u pogledu položaja osoba koje pripadaju našim srodnim manjinama“, navodi se u čestitki predsednika Rumunije Klausa Vernera Johanisa.
 
Pobedu na izborima predsedniku Vučiću čestitao je i predsednik Republike Angole Žoao Manuel Gonsalveš Lourenso:
 
„Narod Srbije Vam je ponovo poklonio poverenje kako biste nastavili da vodite naciju, uz uverenje da će pod Vašim vođstvom u ovom novom mandatu, napredak koji je Srbija ostvarila biti proširen i na sve glavne oblasti u životu Vaše zemlje“, navodi se u čestitki predsednika Republike Angole i dodaje da „Angola ima veliki interes u nastavku jačanja veza prijateljstva i saradnje sa Srbijom kao ključnim partnerom“.
 
Predsednik Republike Kube, Migel Marija Dias-Kanel Bermudes, čestitao je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću „u ime kubanske Vlade i naroda“.
 
„Koristim priliku da ponovim volju za nastavkom jačanja tradicionalnih veza prijateljstva i saradnje između Republike Kube i Republike Srbije“, navodi se u čestitki kubanskog predsednika Dias-Kanela Bermudesa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike