Ljajićeva stranka oštro demantovala navode da je u kolima posle nesreće nađeno 2 miliona evra

14.04.2022

12:57

0

Autor: I.K.

Istim povodom oglasilo se danas i Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu

Ljajićeva stranka oštro demantovala navode da je u kolima posle nesreće nađeno 2 miliona evra
Ljajić - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Socijaldemokratska stranka Srbije oglasila se povodom gnusnih laži objavljenih na pojedinim portalima, a vezano za saobraćajnu nesreću na auto-putu Beograd-Niš, u kojoj je smrtno stradao predsednik IO SDPS Branko Gogić, a predsednik SDPS Rasim Ljajić teško povređen.

"Monstruozna je laž da je u automobilu uništenom nakon saobraćajne nesreće nađena torba sa više od dva miliona evra, o čemu svedoče i potvrde o vraćanju predmeta i stvari koji su nađeni na licu mesta saobraćajne nesreće. Kod poginulog Branka Gogića pronađeno je ukupno 2.800 evra, 140 turskih lira i 12.900 dinara, koje je zajedno sa ostalim ličnim stvarima, nakon potpisanog reversa preuzeo njegov rođak Mirko Gogić. U ličnim stvarima Rasima Ljajića pronađeno je tačno 4.014 evra i 875 turskih lira, koje je nakon uviđaja od policije i potpisanog reversa preuzeo Ljajićev sin Amar. Nikakav drugi novac nije pronađen ni u automobilu, ni oko automobila", navodi se u saopštenju SDPSrbije. 

Objavljeni su i izveštaji o preuzimanju stvari koje je Odeljenje saobraćajne policije Policijske uprave Niš predalo rođaku Branka Gogića i sinu Rasima Ljajića.

Dodaju i da je apsolutno netačno da je "Ljajić uspeo da izađe iz smrskanog vozila u potrazi za svojim mobilnim telefonom, da bi pozvao nekoga od svojih ljudi od poverenja da uzmu torbu sa novcem pre dolaska policije“. Bojan Jaćimović iz Aleksinca, koji se prvi zadesio na mestu udesa, demantuje istinitost navoda objavljenih na pomenutim portalima: 

„Čitao sam novine, lažu za gospodina Ljajića da je izašao iz auta i tražio telefon i pare, jeste bio pored auta kada sam naišao, ali je ležao na desetak metara od auta i ničega se nije sećao. Ispao je sigurno pre nego što je skroz smrskan auto, jer ne bi mogao da izađe, a vozač je bio vezan i zato nije ispao!!! Hitna i policija su došli posle 25 minuta, on je toliko ležao u travi, nije se pomerao, a nisam smeo da ga ubacim u moj auto“, navodi se u sms poruci koju je Jaćimović poslao generalnom sekretaru SDPS Urošu Kandiću. 

Dalje se navodi i da je neistina da su, kako navode pojedini portali, Ljajić i Gogić „od početka 2022. godine bili 12 puta u Turskoj“. Rasim Ljajić je od početka godine ukupno tri puta bio u Turskoj, a Branko Gogić dva puta, što se veoma lako može utvrditi u bazama Uprave granične policije Republike Srbije i uvidom u putne isprave. 

"Zlonamerna je i tvrdnja da je pitanje da li će Rasim Ljajić „zbog teških povreda mozga i vrata posle izlaska iz bolnice uspeti da stane na noge“. Istina je da Rasim Ljajić nema povrede na mozgu i da je potpuno pokretan, svestan i orjentisan i da bez ičije pomoći može da ustaje iz kreveta i da se kreće. U to su se lično, danas i juče uverili svi koji su bili u bolnici da ga posete", navodi se u saopštenju. 

Zbog svih netačnih navoda iznetih na pojedinim portalima, SDPS će podneti krivične prijave protiv odgovornih.

Istim povodom oglasilo se danas i Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu koje je dalo zvanično obaveštenje da nisu tačni navodi da je pronađen novac u tom iznosu kao i da nije tačna informacija da se protiv Ljajića vodi istraga.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike