Tužilaštvo naložilo ekshumaciju tela Muamera Zukorlića

14.04.2022

13:52

1

Autor: 24sedam

Zukorlićev sin dao izjavu u tužilaštvu povodom sumnji da je muftija otrovan

Tužilaštvo naložilo ekshumaciju tela Muamera Zukorlića
ATAImages/ A.A.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru naložilo je ekshumaciju tela bivšeg predsednika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića. Ovo je odlučeno u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti, prenose mediji u Novom Pazaru. 

Tužilaštvo je u ponedeljak zadužilo predmet i postupa po krivičnoj prijavi koju je Republičkom javnom tužilaštvu podneo Zukorlićev sin, Usame.

Printscreen/YouTube
 

Zukorlićev sin dao izjavu u tužilaštvu povodom sumnji da je muftija otrovan.

On je RJT tada predao i laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

- U sklopu istrage uzeta je izjava od Usame Zukorlića, a potom i dat nalog da se izvrši ekshumacija tela pokojnog Muamera Zukorlića, sa čim se porodica saglasila. Tačan dan ekshumacije još uvek nije poznat, ali će biti vrlo brzo - rečeno je tom radiju u Višem javnom tužilaštvu.

Usame Zukorlić, koji je nasledio oca na čelu partije, u obraćanju javnosti rekao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je Muamer otrovan teškim metalima, a druga laboratorija da je otrovan hranom.

Bivši sandžački muftija preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini.

Kao uzrok smrti tada je navođen srčani udar.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi