Vučić o razgovoru sa Putinom: "Pričali smo o gasu, uskoro počinju naši razgovori o nafti"

07.04.2022

19:50

0

Predsednik je dodao da je postignut značajan stepen saglasnosti

Vučić o razgovoru sa Putinom: "Pričali smo o gasu, uskoro počinju naši razgovori o nafti"
Tan2021-11-25_135045446_0 - Copyright Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je juče imao dobar razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, u kojem su, kaže, postigli značajan stepen saglasnosti što je važno za našu zemlju.


- Dugo smo razgovarali o svemu. Pričali smo o gasu, uskoro počinju naši razgovori o nafti, NIS-u. Razgovor je bio dobar, korektan - rekao je Vučić za RTS.

On je dodao da se sa Putinom dugo poznaje i da ne može i ne želi da prihvati pristup u kojem ruskog predsednika nazivaju Hitlerom, ili kažu da je ludak, jer niti lud niti se ponaša histerično.

- Stabilno, smireno i racionalno je govorio, a drugo je da li ste saglasni oko svake argumentacije. Oko onoga što smo pričali postigli smo značajan deo saglasnosti, to je za Srbiju veoma važno - rekao je Vučić.

Dodao je da je Putin želeo da ga informiše o situaciji u Ukrajini, oko Buče, i oko planova, te preneo da sve ide po planu.

- Ja sam njemu rekao da ne mora da mi govori, da sam predstavnik i predsednik male zemlje, koja ne misli da treba da odlučuje o sudbini sveta, jez smo mala, napaćena zemlja, koja zna za sankcije. On je rekao da je njegov odnos prema srpskom narodu poseban i hvala mu na tome - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Putinu ponovio stav Saveta za nacionalnu bezbednost, ali i ukazao, zbog ralizčitih tumačenja u Srbiji, da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela nijednu restirkvitnu meru Rusiji niti sankcije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike