Vučić: Protivkandidati mi nisu čestitali, ali to govori o njima

07.04.2022

19:26

0

Autor: 24sedam

Podsetio je da je on čestitao svojim protivnicima kada je izgubio na izborima

Vučić: Protivkandidati mi nisu čestitali, ali to govori o njima
rts2 - Copyright Printscreen/RTS

Predsednik Srbije, predsednički kandidat i lider SNS Aleksandar Vučić istakao je večeras da nije dobio čestitke od protivkandidata i drugih stranaka na pobedi na prošlim izborima u Srbiji i istakao da ponosan na svoj rezultat, na građane, koji su izabrali ozbiljnu politiku, a ne politiku psovki i kibicovanja.

Vučić je, na pitanje da li mu je neko čestitao od protivnika na izbornoj pobedi, odgovorio sa „mislim niko“.

- Nisam ni razmišljao o tome. Mislim da to više govori o njima nego o meni. Kada pobedite u jednoj brojčano maloj, a moralno velikoj zemlji sa 1,5 miliona razlike, dobijete 60,4 odsto vazećih glasova, a svi ostali zajedno 39 odsto, to je razlika između onih koji imaju snagu, principe, moral i onih koji to nemaju, objasnio je Vučić za RTS.

Podsetio je da je on čestitao svojim protivnicima kada je izgubio na izborima, ukazujući da nije izgubio samo protiv Bogdanovića, već i 2008. kada su ga, kako je dodao, Aleksandar Antić i Ivica Dačić varali mesecima i kada su demokrate napravile vlast, te je došao u skupštinu grada i pružio Draganu Ðilasu ruku.

To se, kaže, tako radi u civilizovanim zemljama, jer se time šalje najbolja poruka.

Istakao je da je njemu čestitao ceo svet, a pre svega građani Srbije, što mu je najvažnije.

- Kada sam rekao da niko takav uspeh nije imao, izvukli su broj glasova koji je osvojio Slobodan Milošević, a tada je bilo štotine hiljade glasova sa KiM, zbog toga što imali još punu kontrolu kao država do 1999., a zaboravili su i da smo imali u centralnoj Srbiji 1,2 miliona ljudi više. Ponosan sam na svoj rezultat, na građane, koji su izabrali ozbiljnu politiku, a ne politiku psovki i kibicovanja. Ne postoji ponosniji čovek, i to je samo obaveza više da obavljam još bolje svoj posao, naglasio je on.

Vučić je ukazao da mu je po Ustavu ovo poslednji mandat i da u njegovo vreme nije bilo nikakvih ratova, ničija majka nije zaplakala što je dete vraćeno u kovčegu, nije bilo sankcija protiv Srbije, Srbija je ubedljivo najbrže rasla, plate su najbrže rasle, čak i penzije.

Izrazio je uverenje da će se penzije i dalje približavati platama.

- To su istorijske činjenice. Ne mislim da je Milošević kriv za sukob i rat, ali mislim da je imao odgovornost i morao mnogo ranije da sve zaustavi makar sam snosio neuporedivo veće političke posledice, rekao je on.

Vučić se zahvalio na ogromnom poverenju i ukazao da četiri dana nije ništa izgovorio, već je pustio „pobednike“ sa 4 do 5 odsto glasova da odlučuju i slave.

- Ja sam ponosan što nismo glasove sticali na podizanju tenzija, emocijama ljudi, već na delima i realno odgovornom pristupu, podvukao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike