Jedni drugima upućivali najgore uvrede, a sada bi zajedno u fotelju: Opozicija spremna na sve da bi došla do gradskog budžeta

05.04.2022

20:18

0

Autor: 24sedam

Problem za opoziciju je što se građani Beograda veoma dobro sećaju šta su sada „veliki saveznici“ pričali jedni o drugima pre izbora

Jedni drugima upućivali najgore uvrede, a sada bi zajedno u fotelju: Opozicija spremna na sve da bi došla do gradskog budžeta
opozicija1 - Copyright Printscreen/Youtube/Newsmax Adria/Milan Maricic/ATAImages/Printscreen/Youtube/N1

Iako su pretrpeli debakl na nedavno održanim izborima, opozicija ne odustaje od pokušaja da zasedne u fotelje. Sada Dobrica Veselinović, Vuk Jeremić i Đilasov Vladeta Janković žele da zajedničkim snagama zajašu budžet Grada Beograda.

Problem je, međutim, što se građani Beograda veoma dobro sećaju šta su sada „veliki saveznici“ pričali jedni o drugima pre izbora.

 

 

Dok je Veselinović priželjkivao gašenje stranke Vuka Jeremića i njeno utapanje u Đilasovu partiju, Vladeta Janković je svog sadašnjeg saveznika u pokušaju prekrajanja izborne volje građana nazvao – mutivodom.

Naime, gostujući na televiziji N1, voditeljka je Jankoviću pročitala izjavu Dobrice Veselinovića: 

- Hajde da vidimo kako će se uopšte ta koalicija izjasniti o Zdravku Ponošu i da li će on ostati samo predlog SSP-a. Jako me interesuje kakav će stav biti Narodne stranke jer ukoliko pristanu na ovakve odnose, mislim da je to kraj njihovog postojanja kao autonomne političke organizacije i potpuno utapanje u SSP.

Ne mogavši da sakrije ljutnju, Janković je na to odgovorio:

- Te organizacije i pokreti, pa i stranke, koji nemaju mnogo izgleda, mnogi nemaju čak šanse da pređu cenzus, oni ustvari sad „mute vodu“.

Ipak, iako su jedni drugima želeli gašenje i nazivali se „mutivodama“, to ne sprečava opozicionare da sada, kada je fotelja u pitanju, zajedničkim snagama pokušaju da se dokopaju novca iz gradskog budžeta.

Raspadaju se a žele da sednu u fotelje

Dodatni problem za opoziciju je to što se, iako se zajdničkim snagama bore za fotelje, međusobno ne podnose. Tome u prilog govori i to da je njihov predsednički kandidat na nedavno završenim izborima, Zdravko Ponoš, rešio je posle izbornog fijaska da napusti Narodnu stranku.

- Zdravko Ponoš, čiju je kandidaturu za predsednika Srbije podržala Narodna stranka, danas nas je obavestio o istupanju iz Narodne stranke - stoji u saopštenju te partije.

Dakle iako se opozicija posle izbornog debakla raspada, oni i dalje pokušavaju da se domognu vlasti i upravljaju najvažnijim institucijama u našoj zemlji iako nisu sposobni da vode ni sopstvene stranke.

 

 

Podsetimo, opozicija je na izborima pretrpela žestok poraz, a koalicija "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" na beogradskim izborima je dobila 38,15 odsto, na republičkom nivou 42,97 odsto, dok je kandidat ove koalicije za predsednika Srbije Aleksandar Vučić osvojio čak 58,59 odsto glasova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike