Vladeta nastavlja da preti Beograđanima: Prvo bi da izmešta spomenik u Marinkovu baru, sad bi da ruši celo naselje

19.02.2022

09:48

0

Ne treba podsećati da su na mestu novog stambeno-poslovnog objekta 'K-distrikt' bile napuštene barake i divlja deponija

Vladeta nastavlja da preti Beograđanima: Prvo bi da izmešta spomenik u Marinkovu baru, sad bi da ruši celo naselje
Vladeta Janković - Copyright Mateja Stanisavljević/ATAImages

Vladeta Janković, kandidat Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda, ne prestaje da šokira idejama šta bi sa pozicije prvog čoveka prestonice uradio.

Naime, nosilac liste Đilasove opozicije na beogradskim izborima, nakon što je bi izmestio spomenik Stefanu Nemanji u Marinkovu baru, sada je najavio i rušenje novog stambenog kompleksa ispod Kalemegdanske tvrđave!  

- Mnogo bih dao da se, bez obzira na cenu, ne samo zaustavi gradnja nego doslovno sruši sve što je do sada izgrađeno na stambenim blokovima podno Kalemegdanske tvrđave, jer mislim da je u pitanju uvreda naneta Beogradu. To je kriminalno nasilje nad onim što su beogradska istorija, lepota i simbol - poručio je Janković u nedavnom intervjuu.

Ne treba podsećati da su na mestu novog stambeno-poslovnog objekta 'K-distrikt' bile napuštene barake i divlja deponija, ruinirana zgrada bivše fabrike 'Beko', stecište narkomana...

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost kaže za Informer da đilasovska opozicija očigledno nema šta da ponudi građanima, već samo želi da ruši.

- Opozicija u Beogradu i sam Vladeta Janković u nedostatku ideja šta bi trebalo izgraditi i napraviti novo u prestonici kako bi život Beograđana bio bolji i lakši, opredeljuju se za negativnu kampanju. Samim tim, fokusiraju se na ono što se njima lično ne sviđa, a što je sadašnja vlast uradila. Oni najavljuju samo i jedino šta bi rušili. Ako pod hitno ne promene kampanju, doživeće fijasko na izborima - zaključuje Graovac.

Nebojša Bakarec, narodni poslanik iz redova SNS podseća da naselje „K-Distrikt“ ima oko 600 stanova, i nekoliko poslovnih zgrada.

-Tu stanuje oko 2.500 građana, a radi njih oko 500. Mržnjom zaslepljeni Vladeta Janković bi da sruši prelepo naselje gde živi i radi 3.000 ljudi, i da ih ostavi bez krova nad glavom, i bez radnih mesta. U naselju „K-Distikt“ živi oko 800 dece, naših mališana. Njima rušilački nastrojeni elitista Vladeta Janković želi da sruši domove! Zemljo otvori se! poručuje Bakarec.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike