Opozicija oštro o Đilasovom kandidatu: Vladeti ne smeta da bude sa Marinikom koja laže da je u Srebrenici bio genocid

16.02.2022

09:24

0

Ozbiljne zamerke na račun kandidata koje predlaže deo opozicije predvođen Đilasom

Opozicija oštro o Đilasovom kandidatu: Vladeti ne smeta da bude sa Marinikom koja laže da je u Srebrenici bio genocid
kzn_kandidati_ujedinjene_srbije_02022022_00007 - Copyright M.M./ATAImages

Miloš Jovanović, kandidat za predsednika Srbije ispred koalicije NADA, oštro je kritikovao Vladetu Jankovića, kandidata za gradonačelnika Beograda koalicije koju predvodi Dragan Đilas.

Jankoviću, koji je već navukao gnev građana zbog podrške uvredljivom predlogu Gorana Markovića da se spomenik Stefanu Nemanji izmesti u Marinkovu baru ili Borču, jer oni misle da bolje ni ne zaslužuje, Jovanović zamera što se stavio na stranu Marinike Tepić koja pokušava da srpski narod proglasi genocidnim, te hoće da i naša država Srebrenicu proglasi za genocid.

- Njemu ne smeta da bude sa Marinikom koja smatra da je u Srebrenici počinjen genocid niti sa nekim drugim ljudima kojima je NATO blizak - rekao je Jovanović, pri tome verovatno mislivši na Ponoša koji je jako blizak zemljama koje su u Alijansi.

 

 

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je parlamentarne izbore, pošto je doneo ukaz o raspuštanju skupštine.

Prethodno je predsednik parlamenta Ivica Dačić potpisao odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji, takođe za 3. april 2022. godine.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je da se očekuje da u narednih dan-dva počnu da pristižu izborne liste kandidata za izbore raspisane za 3. april, kao i da se stiču uslovi da početkom marta budu raspisani i predsednički izbori.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike