Zavičajno udruženje građana Birač-Drina uputilo podršku Vučiću: Srbija za deset godina Srpskoj pružila ogromnu ekonomsku pomoć

31.03.2022

12:19

0

Zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci koju pruža Republici Srpskoj

Zavičajno udruženje građana Birač-Drina uputilo podršku Vučiću: Srbija za deset godina Srpskoj pružila ogromnu ekonomsku pomoć
Vučić - Copyright Printscreen Pink

Srbija u nedelju 3. aprila glasa na parlamentarnim, predsedničkim i u 13 opština lokalnim izborima, a predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću stiže podrška sa svih strana. 

Među više od hiljadu javnih ličnosti iz Srbije, ali i regiona je i predsednik Zavičajnog udruženja Birač-Drina Drago Ašćerić koji je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci koju pruža Republici Srpskoj.

-Naše Udruženje građana Birač-Drina okuplja građane Srbije poreklom iz Republike Srpske (Zvornik, Bratunac, Srebrenica, Milići, Šekovići, Vlasenica i Osmaci). Svima nama koji živimo i radimo u Republici Srbiji važan je odnos i političko gledište trenutne i buduće vlasti prema našim krajevima porekla i celoj RS. Moramo istaći primetnu ekonomsku pomoć koju Srbija poslednjih deset godina pruža Srpskoj. Ta vidljiva pomoć manifestuje se u bratskoj pomoći, finansijskim sredstvima, izgradnji saobraćajne infrastrukture, izgradnji novih i rekonstrukciji starih školskih i zdravstvenih objekata u ovoj regiji RS. U regiji Birač-Drina živi oko 150.000 naših sunarodnika. Uvek su bili vezani emotivno i svim sferama života za Srbiju, a na reku Drinu gledaju kao na nešto što ih spaja a ne razdvaja. Znajući taj odnos naše braće, udruženje Birač - Drina zahvaljuje se predsedniku Vučiću na dosadašnjoj podršci, ovoj regiji RS i daje podršku na predstojećim predsedničkim izborima. Za nastavak bratske saradnje Srbije i Srpske, bratski pozdrav! Živela Srbija! Živela Republika Srpska - poručio je Ašćerić.

Prethodno je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio podršku Aleksandru Vučiću na predstojećim predsedničkim izborima 3. aprila.

- I mi smo pogledali u semafor bratske podrške našoj Republici Srpskoj! Uvereni smo da ćemo ovakve projekte nastaviti i u budućnosti, napisao je Stanivuković u objavi na Instagramu, navodeći kakvu je sve pomoć u proteklom periodu Srbija uputila Republici Srpskoj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike