U ponoć počinje izborna tišina

31.03.2022

10:20

0

Na sam dan glasanja, u nedelju 3. aprila od 7 do 20 sati dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali

U ponoć počinje izborna tišina
Glasačka kutija - Copyright Milan Maricic/ATAImages

U Srbiji u ponoć počinje izborna tišina uoči parlamentarnih, predsedničkih i lokalnih izbora, koja će trajati do nedelje 3. aprila u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta.

Tokom izborne tišine zabranjeni su je izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Za vreme predizborne tišine su zabranjeni izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata. Tokom izborne tišine na biračkom mestu i na 50 metara od njega zabranjeno je isticanje simbola i propagandnog materijala učesnika u izborima.

Na sam dan glasanja, u nedelju 3. aprila od 7 do 20 sati dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava. Izborna tišina treba da obezbedi građanima da se sve poruke i obećanja slegnu kako bi bez dodatnih pritisaka, razmislili i doneli odluku o tome za koga će glasati.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike