Kurti ne želi Srbe na KiM, on želi rat: Rakić reagovao na smenu sudije Ljiljane Stevanović

24.03.2022

20:21

0

Sudski savet u Prištini suspendovao je predsednicu Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljanu Stevanović

Kurti ne želi Srbe na KiM, on želi rat: Rakić reagovao na smenu sudije Ljiljane Stevanović
Tan2022-3-22_141155490_3 - Copyright FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je za Tanjug, povodom smene Ljiljane Stevanović sa mesta predsednika Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, da je Aljbin Kurti je pokazao da ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji i da želi rat.

Sudski savet u Prištini suspendovao je predsednicu Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljanu Stevanović, zbog toga što je u utorak u Beogradu prisustvovala sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM.

Tim povodom oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da kosovski premijer Aljbin Kurtio želi da sruši mir na Kosovu, ali da će Srbija biti uz svoj narod.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da se brutalno nasilje nad Srbima na Kosovu  iMetohiji nastavlja.

-Kurti svakom svojom odlukom, svakodnevno, podriva mir i stabilnost, krši međunarodne sporazume i uskraćuje osnovna ljudska prava pripadnicima našeg naroda na KiM. Briselski sporazum je mrtav, napisala je Ana Brnabić na Tviteru.

 

 

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je najnovija odluka Aljbina Кurtija da smeni predsednicu Osnovnog suda u Кosovskoj Mitrovici Ljiljanu Stevanović samo zato što je prisustvovala sastanku Srba sa КiM sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu skandal nezapamćenih razmera i direktni politički revanšizam, saopštila je Kancelarija za KIM.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike