Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost: Vučić se sastao sa Srbima sa KiM

22.03.2022

11:22 >> 13:20

0

Na sednici se razgovaralo o najvažnijim aktuelnim temama

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost: Vučić se sastao sa Srbima sa KiM
sednica saveta za nacionalnu bezbednost (3) - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je danas sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost,

Sednica je održana u Palati Srbija, a naknadno će biti upućeno saopštenje sa zaključcima, saopšteno iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

 

Predsednik Vučić sastao se potom sa Srbima sa Kosova i Metohije. Sastanku prisustvuju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Srpske liste Igor Simić, Milan Radojičić, Dalibor Jevtić, direktor BIA Bratislav Gašić...

Sednici za nacionalnu bezbednost su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministri odbrane i policije, direktor BIA Bratislav Gašić, predstavnici bezbednosnog sektora, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Kako se nezvanično saznaje, predsednik Vučić je sve druge obaveze koje se tiču kampanje ostavio danas po strani, te je otkazao svoje prisustvo na tri izborna mitinga danas.

Očekuje se da su na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost donete teške, sudbonosne i dalekosežne odluke vezane za KiM, odnos Srbije i Crne Gore, kao i u vezi sa krizom izazvanom ratom u Ukrajini. 

Na sednici se razgovaralo o najvažnijim aktuelnim temama, a među njima su i odbijanje Aljbina Kurtija da se izbori održe na Kosovu i Metohiji, pretnje sankcijama Srbiji i odnosi prema NIS-u i nabavci nafte za srpsko tržište.

Takođe, analizirala su se i sva dešavanja, posebno imajući u vidu krizu sa snabdevanjem osnovnim životnim namirnicama u Evropi.

 

Podsetimo, vlade zemalja članica Evropske unije razmatraće uvođenje naftnog embarga Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, kada se ove nedelje budu sastajali sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom na nizu samita, koji imaju za cilj da pojačaju sankcije Zapada prema Moskvi.

Moskva je upozorila da bi EU sankcije za rusku naftu mogle da dovedu do zatvaranja velikog gasovoda ka Evropi, u situaciji kada se zemlje Unije oslanjaju na Rusiju za 40 odsto svog gasa, pri čemu je Nemačka je jedna od najzavisnijih velikih ekonomija EU u tom smislu, navodi britanska agencija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike